Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Без допомоги влади

У Луцьку шкільні танцювальні колективи провели міський фестиваль-конкурс
22 червня, 10:01

«Душею» цього фестивалю-конкурсу стала керівник зразкового дитячого колективу бального танцю «Лілея», який діє при школі-колегіумі № 11, Аліна Панасевич. Торік газета «День» розповідала про поїздку цього колективу в Болгарію, де «Лілея» на міжнародному фестивалі «Райдуга зірок» у Варні виборола друге місце, бо першого просто не присуджували.

У Луцьку дитячі хореографічні колективи при школах завжди були і є суперпопулярними. Є серед них і народні, є і зразкові, є школи, які мають по кілька таких колективів. Але показати свою творчість вони можуть фактично лише під час звітного концерту школи, ба може, ще раз дозволять виступити на загальношкільному заході. Загальноміський конкурс шкільних хореографічних колективів був давньою мрією Аліни Панасевич та її колег-керівників таких ансамблів. І таки його провели завдяки підтримці фонду розвитку загальноосвітньої школи № 11 та благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який надав кошти на невеличкі призи переможцям. Фонд розвитку школи — це новинка для Луцька, це колишня опікунська рада, які діють у кожній школі, але фонд має ширші повноваження і можливості. А «прихистили» танцюристів на роледромі одного з розважальних центрів Луцька: у конкурсі взяли участь 17 колективів із Луцька та Луцького району (самі попросилися), а це понад 400 людей.

Оскільки біля джерел цього справжнього дійства дитячого мистецтва стояла керівник колективу «Лілея» Аліна Панасевич, то й конкурсу дали назву «Золота лілея». Танці бальні, народні, сучасні, хіп-хоп, контемп, джаз-модерн... Чудові костюми — нарешті батьки змогли побачити дітей у них в усій красі. Аліна Панасевич та її колеги сповнені тепер надії провести фестиваль саме шкільних хореографічних колективів на обласному рівні. Талантів же вистачає, і їм потрібна більша сцена.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати