Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

...I на Дніпропетровщині «передвиборна» стрілянина?

22 червня, 00:00

Передвиборна кампанія в Західному Донбасі, де 25 червня, як і в інших дев’яти виборчих округах України, мають відбутися довибори у Верховну Раду, не обійшлося без сенсацій. За тиждень до дня голосування один з кандидатів у депутати у 36-му виборчому окрузі, директор приватного підприємства «Дніпробрухт» Сергій Чередник звернувся із заявою в міліцію. За його словами, пізно ввечері — близько 22.20, — коли він повертався до Павлограда на машині після зустрічі з виборцями Юр’ївського району, його було обстріляно невідомим на залізничному переїзді біля села Варваровка. Трьома пострілами з вогнепальної зброї в машині було розбито скло, однак ні сам підприємець, ні двоє його знайомих, що сиділи з ним в «Опелі», не постраждали. Зловмисники після нападу начебто зникли в темряві. Випадок, як і слід було очікувати, отримав широкий розголос у Павлограді та його околицях, оскільки кандидат незабаром звернувся із заявою до місцевих засобів масової інформації.

Коментуючи цю історію, керівник центру громадських зв’язків Дніпропетровського облУВД Олексій Щербатов підтвердив факт подання в міліцію заяви від кандидата. Проте, повідомив він, у слідства є декілька версій стосовно того, що сталося. По-перше, заявник займається підприємницькою діяльністю, тож не виключено, що до політики й виборів все це не має нiякого вiдношення. По-друге, вельми дивно виглядають і самі обставини замаху. Принаймні поки що не вдалося знайти очевидців інциденту, крім тих, хто сидів у машині.

Нагадаємо, що в 36-му окрузі з дванадцяти кандидатів, зареєстрованих на початку виборчої кампанії, четверо добровільно відмовилися від участі у виборах. Із тих, хто залишився, найбільш відомими є міністр економіки Сергій Тигипко, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець і колишній гендиректор ДХК «Павлоградвугілля» Юрій Халемендик.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати