Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

07 квітня, 00:00

Театр «Колесо» зацікавився... кар’єристами

Із 7 по 10 квітня режисер Ірина Кліщевська запрошує киян на прем’єру спектаклю «Push up 1-3» («Під тиском 1-3»), яка з’явиться в репертуарі камерної сцени («Камінної зали») театру «Колесо» завдяки спільній роботі з «Гете-Інститутом в Україні». Чим зацікавила п’єса Роланда Шиммельпфенніга постановника і про знакові події нинішнього 23-го сезону, «Дню» розповіла художній керівник «Колеса»:

— П’єсу написав один із кращих драматургів сучасної Німеччини — Роланд Шиммельпфенніг. Нині він пише твори за замовленнями для театрів Берліна, Штутгарта, Ганновера, Цюріха, Гамбурга, Відня й інших міст. Працював у Стамбулі як незалежний журналіст і драматург. Вивчав режисерське мистецтво в театральній школі Otto-Falckenberg-Schule в Мюнхені. Потім був членом художнього керівництва мюнхенського театру Kammerspiele. Переклав «Push up 1-3» П. Розельфельд. Ми вдячні «Гете-Інституту в Україні» за допомогу в постановці. П’єса — оригінальна і незвична для української сцени. Це три самостійні новели-драми з життя офісних працівників. Удень герої чимдуж рвуться вгору службовими східцями, а у вільний від роботи час — уночі — кусають подушки від самотності... Ми зробили мультимедійний варіант сценографії (художник Світлана Заїкіна), використовуючи відеопроекції, вклинюючи телерепортажі, немов камера підглядає за працівниками офісу. У виставі зайняті актори: Олег Коваленко, Валентина Бойко, Аліна Проценко, Сергій Ладесов, Ольга Лопатіна-Армасар, Владислав Пупков, Андрій Мороз, Наталія Нарідзе-Вронська. Тетяна ПОЛІЩУК, «День».

«День» бере участь у Шостому весняному книжковому ярмарку «МЕДВIН»

Сьогодні розпочинає свою роботу Шостий весняний київський книжковий ярмарок «МЕДВІН», який триватиме до 10 квітня в експоцентрі «Спортивний». У перший день ярмарку, окрім його урочистого відкриття, буде розпочато П’ятий фестиваль християнської книги, Фестиваль фантастики, а також відкриється фотовиставка соціального проекту «Зірки з книгою в серці» від Благодійного фонду Влади Прокаєвої «Обдаровані діти — майбутнє України». За традицією «День» також бере участь у роботі ярмарку. Окрім презентації газет та книг із серії «Бібліотека газети «День», редакція підготувала для гостей ярмарку зустріч «Газета «День» — 15 років на ринку якісної преси. Як не загубитися в інформаційному просторі». Нагадаємо, що цього року ми святкуємо міні-ювілей, а зустріч з його нагоди відбудеться 8 квітня о 13 годині. Також у рамках ярмарку заплановані демонстрації фільмів, зняті за сюжетами літературних творів, спілкування з відомими письменниками, вечори іронічної та еротичної поезії, презентації книжкових новинок, автограф-сесії та майстер-класи від літераторів. Як запевняють організатори «МЕДВІНу», програма ярмарку має бути цікавою та захопливою.

У Тернополі покажуть художні роботи в’язнів

«Преображення Господньою любов’ю» — під такою назвою в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї в п’ятницю відкриють виставку художніх робіт в’язнів. У експозиції будуть представлені майже сотня кращих творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва з пенітенціарних установ усіх областей України. Виставка зініційована Українською Греко-католицькою церквою за сприяння Державної кримінально-виконавчої служби України. Як зазначають у прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, організатори сподіваються, що такий захід є кроком до налагодження суспільного розуміння та комунікації через мистецтво з людьми, які опинилися в місцях позбавлення волі, а також — це ознайомить громадськість з методами реформування пенітенціарної системи в контексті в’язничного душпастирського служіння церкви, повідомляє Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

Львівські книгозбірні поповнять книжками Шкляра та Костенко

«У бібліотеки Львова плануємо закупити книги «Чорний Ворон» Василя Шкляра та «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко», — повідомив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий і додав: «Хочемо, щоби учні, а особливо — старших класів, читали такі книжки, бо вони відкривають цікаві сторінки нашої історії й формують особливий погляд на життя». Нагадаємо, що за останні три роки міська влада виділила на закупівлю україномовних видань 600 тис. грн., а придбали цим коштом понад 15 тис. книжок. Шкільні бібліотеки отримали 3486 примірників художньої літератури, енциклопедій та довідників, повідомляє Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати