Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кропивницький діджиталізували

За допомогою сучасних медіаінструментів люди дізнаються про будівлі, які були свідками важливих подій в історії міста
30 серпня, 10:11
ВЕЛИКА ХОРАЛЬНА СИНАГОГА — ОДИН ІЗ АРХІТЕКТУРНИХ ШЕДЕВРІВ МІСТА

В обласному центрі представили результати проєкту «Діджиталізація пам’яток культурної спадщини», підтриманого Українським культурним фондом.

Мета проєкту — посилити туристичну привабливість міста, діджиталізувавши (оцифрувавши) інформацію про найвизначніші архітектурні пам’ятки міста, за допомогою сучасних медіаінструментів розповісти місцевим жителям та гостям цікаву інформацію про будівлі, які були свідками важливих подій в історії міста. Для цього на вулицях Кропивницького встановили 30 інформаційних таблиць з QR-кодами (тут інформація подана шістьома мовами), створили двомовний аудіогід та електронний каталог оцифрованих архітектурних пам’яток. Опис будівель на таблицях поданий українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля.

Представили результати такої систематизації у форматі екскурсії від стін міської ради до Театральної площі, яка є традиційним місцем для культурних заходів.

Авторами проєкту стали співробітники відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького, куратор — Володимир Поповічев.

Щоб якомога більше ознайомитися з архітектурними особливостями Кропивницького, автори пропонують встановити на свої смартфони QR-сканер, сканер NFC-міток і додаток Wayme: Top Audio Walking Tours Guide (доступний в App Store і Google Play).

Аудіопрогулянку «Незвичайний Кропивницький» можна прослухати за цим посиланням: https:// www.try.wayme.tours/ kpv-extraordinary

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати