Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

07 квітня, 00:00

Депозити Родовід Банку, які належать пенсіонерам і пільговикам, поверне «Укрпошта»

«Укрпошта» візьме на себе частину розрахунків із клієнтами проблемного підконтрольного уряду Родовід Банку, які є одержувачами пенсій і соціальної допомоги, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ). «Для забезпечення можливості отримання клієнтами Родовід Банку пенсій і соціальної допомоги направлений лист до Пенсійного фонду України, Управління праці й соціальної політики України з проханням із 31 березня 2011 року здійснювати подальшу виплату зазначених вище коштів через відділення «Укрпошти», — йдеться в повідомленні. НБУ нагадує, що з 31 березня 2011 року припинені виплати фізичним особам — клієнтам Родовід Банку за банківськими вкладами і поточними рахунками, у тому числі відкритими для виплати пенсій і соціальної допомоги: зобов’язання перед вкладниками Родовід Банку передаються в Державний ощадний банк України. «Грошові перерахування, які будуть здійснені Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування, Управлінням праці й соціальної політики, клієнти можуть отримати через поштові відділення за місцем своєї реєстрації», — наголошується в повідомленні НБУ. В той же час, згідно з повідомленням, пенсію також можна отримати, відкривши рахунок в іншому банку України. При цьому залишок коштів з поточних пенсійних рахунків, які відкриті в Родовід Банку, можна буде отримати у відділеннях Ощадбанку.

ЄБРР готовий подвоїти фінансування залізничних проектів в Україні

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) заявляє про готовність подвоїти фінансування залізничних проектів в Україні за умови реформування галузі. «Серед перспективних нових проектів, які можуть з’явитися вже цього року, залізничники і банкіри називають проекти електрифікації й оновлення рухомого складу», — повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»). У січні 2009 року ЄБРР повідомив про виділення «Укрзалізниці» кредиту на 62,5 мільйона доларів строком на 10 років на купівлю вантажних вагонів у рамках програми оновлення рухомого складу. «Укрзалізниця» та ЄБРР у 2004 році підписали кредитну угоду на суму 120 мільйонів доларів. Кредит наданий під гарантії держави на 15 років, процентна ставка — LIBOR+1%. Кошти призначалися для впровадження швидкісних пасажирських перевезень усією територією України, зокрема для закупівлі рухомого складу (близько 49 мільйонів доларів), придбання устаткування для ремонту залізниць (близько 29 мільйонів доларів) і будівництва Бескидського залізничного тунелю (близько 40 мільйонів доларів).

Три будівельні організації створили Конфедерацію будівельників

Українська будівельна асоціація (УБА), Будівельна палата України й асоціація «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів» об’єдналися в Конфедерацію будівельників України (КБУ). Таке рішення було прийняте в ході установчих зборів конфедерації. Президентом конфедерації обраний почесний президент АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» Володимир Поляченко. Главою ради директорів конфедерації обраний керівник ради директорів УБА Лев Парцхаладзе. Конфедерація матиме статус саморегульованої організації. Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що це об’єднання дозволить уряду країни продуктивніше вирішувати питання в будівельній сфері. «Сьогодні ви створюєте конфедерацію. Ми розглядаємо це як можливість працювати уряду з організованими будівельниками, аби ми могли зустрічатися на регулярній основі, аби існував зворотний зв’язок, можливість коректувати свої рішення», — сказав він під час зборів будівельників України.

Річкові порти втратять статус дочірніх підприємств

Акціонерна судноплавна компанія (АСК) «Укррічфлот» позбавить річкові порти, що входять в її структуру, статусу дочірніх підприємств. Відповідне питання включене до порядку денного зборів акціонерів перевізника, яке відбудеться 20 квітня. За даними «Укррічфлоту», Дніпропетровський, Запорізький, Миколаївський та Херсонський річкові порти будуть приєднані до компанії. Акціонери також мають намір ухвалити рішення про створення комісій з припинення діяльності портів у статусі дочірніх підприємств.

Київський метрополітен створив штаб з ліквідації стихійної торгівлі

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» вирішило розмежувати територію підземних переходів, прилеглих до станцій метро, для врегулювання стихійної торгівлі. Про це сказано в повідомленні прес-служби підприємства. «В адміністрації метрополітену відбулася нарада за участю керівників служб і підрозділів, на якій обговорювалося питання системної боротьби з несанкціонованою торгівлею й рекламою, а також упорядкування торговельних місць на території метрополітену. Серед першочергових заходів, намічених нарадою для виконання, є чітке розмежування території підземних переходів, прилеглих безпосередньо до станцій метрополітену для того, щоб усі розуміли, де починається й де закінчується зона метрополітену», — сказано в повідомленні. Відповідно до повідомлення, переважна більшість підземних переходів, які межують зі станціями метрополітену й де активно проводиться стихійна торгівля, перебувають на балансі інших підприємств. У метрополітені вжито заходів з упорядкування дозволеної торгівлі на власній території й створено штаб з ліквідації стихійної торгівлі, що діятиме спільно як з районними, так і центральними правоохоронними органами. Дозволені торговельні точки на території метрополітену будуть об’єктами постійної уваги на предмет дотримання ними умов договору, також буде перевірятися асортимент наявних для продажу товарів, утримування площі в належному санітарному стані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати