Skip to main content
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корона «Дня» – за новизну в політиці та побудову партії знизу

28 December, 12:12
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

В Україні триває війна на сході, й це є головним викликом для суспільства. На тлі певних позитивних кроків 2017-й запам’ятався, зокрема, «безвізом», частковим покращанням соціально-економічного рівня життя, успіхами на спортивній та культурній аренах; саме антитерористична операція та порушення прав людей в окупованому Криму стали в році, що минає, «маркерами» відчуття того, на яке майбутнє для країни спрямована політична та інтелектуальна еліти.

Традиційно ось уже понад 10 років «День» пропонує нашим читачам разом із нами підбити підсумки року, що минув, і дивитися в наступний. Експерти «Дня» вкотре зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року наші автори, постійні читачі, партнери та експерти відповіли на три запитання, і в такий спосіб сформували «мозаїку» життя країни за 2017-й.

Переконані, вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим рік, що минає, став для вас особливим?

2. Кого вважаєте героєм і антигероєм-2017?

3. 2017-го наша редакція відзначила 15-річчя Бібліотеки «Дня». Яку саме книгу з нашої Бібліотеки Ви б могли відзначити й рекомендувати іншим?


«МИ СТВОРИЛИ НЕ ЛИШЕ ПЕРШУ ДЕМОКРАТИЧНУ КОНСТИТУЦІЮ ПИЛИПА ОРЛИКА, А Й ПЕРШУ ЗЕМЛЕРОБСЬКУ ЦИВІЛІЗАЦІЮ»

Віталій СКОЦИК, голова Аграрної партії України:

1. Черговий успішний рік для Аграрної партії. Я маю на увазі реальні результати — в тисячах добрих справ. А від цих результатів походить і наша перемога на місцевих виборах у громадах. Маємо впевненість, що на наступні вибори до парламенту ми вийдемо сильною командою, яка запропонує країні новий порядок денний і переможе. Мусимо перезавантажити державу, зробивши Людину центром усієї її діяльності.

2. Ми як країна зараз ідемо донизу, тому говорити про героїзм складно. Хто такий герой? Це — звичайна людина, котра у складних умовах робить надзвичайні речі. Такі люди є на фронті. А от у тилу правлять антигерої, яких вистачає у владі. Ми бачимо, як злітають маски «демократів», «борців за справедливість». Образи, створені телекартинкою, обсипаються, наче штукатурка. Напевно, це закономірний процес, після якого відбудеться очищення політики. Еволюція гідності ще не пройдена, але ми як народ мусимо її пройти.

3. Україна зараз шукає себе — одночасно в теперішньому і майбутньому, але для цього потрібно спочатку осмислити своє минуле. Тому книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського», яка шукає витоки української державності, варта уваги. Від якого періоду ми починаємо своє політичне літочислення? Відповіді на це запитання донедавна нам нав’язували. Народи, які мають державу, завжди привласнюють не лише ресурси бездержавних народів, а й їхню історію, культуру, ідеї. Маємо повернути собі спадщину, яка насправді є нашою, повернути собі національний голос. Ми створили не лише першу демократичну Конституцію Пилипа Орлика, а й першу землеробську цивілізацію.

Delimiter 468x90 ad place

Subscribe to the latest news:

Газета "День"
read