Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницький студент виграв поїздку на одну з найбільших американських аерокосмічних та оборонних корпорацій

11 січня, 14:47

Студент Вінницького національного технічного університету, факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Андрій Ісаков посів призове місце у фіналі Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine-2021». У якості подарунку він отримав грошову винагороду 5000 грн та можливість поїхати на екскурсію на одну з найбільших світових аерокосмічних та оборонних корпорацій – Boeing, що діє в Сіетлі (США).

Як повідомляє пресцентр вишу, хлопець навчається на 4-му курсу за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення». Андрій – відмінник навчання, стипендіат Верховної Ради України у 2021–22 навчальному році, переможець багатьох Всеукраїнських і Міжнародних ІТ-олімпіад і конкурсів. Попри свої досягнення, він ніколи не зупиняється на досягнутому і постійно шукає нові можливості для розвитку.

«Участь у Всеукраїнському фестивалі інженерних талантів «Future of Ukraine» я беру вже не вперше. У 2019 році я став фіналістом «Future of Ukraine», проте тоді не виборов призового місця. Цього разу мені вдалося стати призером фіналу, – розповідає Андрій Ісаков. – Англійська мова та правильний настрій – цього вистачило мені для перемоги. А ще – вміння добре працювати як самотужки, так і в команді; вміння робити якісні презентації; швидке мислення та вміння грамотно користуватися Інтернетом».

Змагання відбувалися у три етапи: перший – онлайн, а два наступні (в ідеалі, коли немає карантину) проходять очно в Києві, на базі КПІ. Під час них учасники розв’язують задачі різної складності та проходять тест з англійської мови, також мають створити власну розробку для вирішення багатосторонньої задачі. Цього року була розробка системи електропостачання з допомогою сонячних батарей для будинку у певній місцевості. До третього фінального етапу пройшли 15 учасників, яких розділили на 3 команди. Фінал тривав два дні: першого дня вони опрацьовували завдання, другого дня – презентували результати.

«Ми розробляли систему завантаження та транспортування багажу для одного з терміналів аеропорту Heathrow, що в Лондоні. На початку ніхто не знав, як саме багаж транспортується. «Хіба це складно?» – виявилося, що складно, – продовжує Андрій. – Тепер сідаючи на літак, я матиму підґрунтя для спокою за безпеку власного багажу. Ми детально ознайомилися з процесом транспортування багажу, а також пропрацювали кожен елемент від здачі багажу до його завантаження в літак, щоб процес був безпечним, швидким та стійким до помилок. Під час захисту результатів капітан команди виступав з презентацією, далі виступали рецензент та опонент (з інших команд) з ремарками щодо презентації, після чого судді ставили запитання. Також для фіналу учасники готували власні презентації (англійською мовою) й виступали перед журі. На основі загальної кількості балів визначали переможців».

Щороку для «Future of Ukraine» організатори готують нові цікаві завдання. Вперше Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів відбувся у 2018 році. Його організаторами є Благодійний Фонд імені Святого Володимира та Асоціація ректорів вищих навчальних закладів України за участю компаній «Прогрестех-Україна», «Тукана Інжиніринг Україна» та «Боїнг Україна». Головна мета – сприяння розвитку інженерної освіти, популяризація професії інженера, пошук, заохочення та підтримка творчої, талановитої молоді, яка планує пов'язати своє майбутнє з інженерною діяльністю.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, «День», фото – ВНТУ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати