Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Киеве заработала автофиксация нарушений правил дорожного движения

02 июня, 09:48

Про це повідомляє у Telegram-каналі Патрульна поліція Києва. Як зазначається, ці камери будуть вимірювати швидкісний режим руху на дорогах столиці та «у разі виявлення правопорушення будуть його автоматично фіксувати».

Заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив у Facebook, що о 00:01 на Чоколівському бульварі камера зафіксувала перше порушення ПДР. Автомобіль Audi Q7 їхав зі швидкість 75  км/год при дозволених 70  км/год.

Як пояснив Геращенко, тепер власниці автомобіля на адресу її реєстрації, прийде лист з повідомленням про правопорушення, з QR кодом за яким вона зможе подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.

«Якщо вона сплатить штраф протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів — 255 гривень. Якщо не сплатить, з якоїсь причини, то штраф буде стягуватися через систему Виконавчої служби Міністерства юстиції», — зазначив він.

Геращенко наголосив, що, якщо громадянин не згоден з постановою про порушення ПДР, зафіксоване в автоматичному режимі, він може його оскаржити звернувшись до Департаменту патрульної поліції або до суду.

Зазначимо, на сьогодніі система фіксуватиме лише перевищення швидкості більш ніж на 20 кілометрів на годину. Розмір штрафу залежатиме від того, наскільки було перевищено швидкість:

* 255 гривень — у разі перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год;

* 510 гривень — при перевищенні швидкості більш ніж на 50 км/год.

Про порушення ПДР можна буде дізнатися з СМС-повідомлення, листи електронною поштою або за місцем реєстрації, а також на сайтах МВС і Нацполіції, і під час перетину кордону.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать