Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Школа жіття на дорозі

14 июня, 00:00

Небувалу гласність своїй акції протесту забезпечили скромні учителі Голосківської середньої школи Летичівського району (Хмельницька область). Скористалися географічним становищем - село розташоване вздовж траси, що веде до Києва.

Сівачі розумного, доброго й вічного винесли з класів і виставили вздовж дороги учнівські парти, за якими пишуть і пишуть відозви до Президента Л.Кучми та у вищі інстанції, аби зглянулися, нарешті, над їхнім жалюгідним становищем, повернули 14-місячні борги щодо зарплати. Хто їде, той зупиняється, щоб з`ясувати, з якої принуки таким чином організовано "навчальний процес".

"Навіть учасники міжнародного "Пробігу миру", що в ці дні проходить в Україні під егідою "Дому єдності" Шрі-Чінмоя, відомого світові своїми гуманістичними ідеями, знайшли можливість поспілкуватися з нами. Пообіцяли, що новину про біди сільських учителів понесуть за кордони України", - каже кореспондентові "Дня" Михайлу ВАСИЛЕВСЬКОМУ Олександр Марущак, історик, голова страйкового комітету школи.

Згадує вчитель і про приязну розмову з Миколою Мельником, президентом біблійного товариства "Україна". Той пообіцяв доставити страйкуючим по Біблії. Начебто для досягнення душевної рівноваги: Христос терпів і нам велів. Що ж до місцевих керівників влади, то вони, втомившися повторювати Божу заповідь про терпіння і смирення, зайняли протилежну позицію. Мовляв, повертайтеся в класи, інакше залишитеся без роботи. Ця "нова пісня" зверхників не справляє враження на голосківських учителів. Вони вже сподіваються на обіцяний міжнародний резонанс своєї відчайдушної акції та розуміння батьків. А учні, в яких, сказати б, уже почалися літні канікули, прогалиною у навчальному процесі не дуже переймаються...

Хмельницька область

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать