Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міліція для народу?

19 июля, 00:00

Схоже, міліція вирішила все-таки "повернутись обличчям до народу". Принаймні у цьому намагалися переконати журналістів заступник міністра внутрішніх справ Юрій Вандін та виконуючий обов`язки начальника штабу цього відомства Петро Підюков на нещодавно проведеному брифінгу.

А для переконливості було сказано, що вже з 1 серпня набуде чинності нове положення, яке чітко регламентуватиме дії захисників порядку стосовно пересічних громадян. Зокрема, для співробітників державтоінспекції і підрозділів патрульно-постової служби розробляється чи вже розроблено (зі сказаного на брифінгу було не зрозуміло. - Авт.) нову картку. У ній буде написано з ким вам "поталанило" мати справу, його телефон, посаду і т.д. Без цієї картки, навіть із посвідченням - і міліціонер не міліціонер.

Утім це не єдине нововведення. Так, планується створити на всіх рівнях (від районного до республіканського) громадські комісії, до яких увійдуть представники місцевих органів самоуправління, громадських організацій, окремі громадяни. І саме через їхнє "горнило" пройде кожен міліціонер. Якщо висновок комісій негативний - працівника однозначно будуть звільняти з органів МВС. Таким чином, керівництво МВС хоче позбутися співробітників не тільки "інфікованих вірусом корумпованості", а й схильних до "зараження".

До того ж у кожній області будуть встановлені "телефони довіри". Ними анонімно можна буде сповістити про дії або вчинки захисників порядку, які суперечать чинному законодавству.

Чи дадуть такі нововведення бажаний результат - час покаже. Адже деякі експерти з песимізмом ставляться до таких змін, оскільки за таких умов легше за все можливо буде розправитись із чесним і принциповим міліціонером.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать