Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Одессе в очередной раз пытаются поднять затонувший танкер Delfi

26 августа, 13:14

В Одесі на місці аварії танкера Delfi розпочали чергову спробу підняти судно і поставити на кіль для подальшого транспортування.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації, передає Інтерфакс-Україна.

"Протягом години фахівці компанії "Краншип", яка безоплатно здійснює ці роботи, планують відкачати воду, наповнити повітрям танки правого борту і протестувати на міцність конструкції, які приварили до корпусу для підйому. Зараз чотири буксири намагаються поставити судно на рівний кіль для подальшого транспортування", - розповів голова ОДА Максим Куций.

Як повідомлялося, 11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем "Дельфін", яку здійснить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ".

"Народився новий план підйому танкера. Позаконкурсну пропозицію, яка дає державі можливість не витрачати на цю операцію бюджетні гроші, вже у вихідні почали реалізовувати", - сообщил співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер.

Раніше ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосила конкурс на підйом затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать