Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз 5 березня — дні «Дня» в Донецьку

Фотовиставка нашого видання вирушає з Луцька на Cхід України
26 лютого, 12:19
ФОТО ЮРIЯ ГАРКАВКА / «День»

Уже 5 березня почнуться дні «Дня» в Донецьку. Мешканці краю зможуть побачити у художньо-виставковому центрі «Арт-Донбас» найкращі світлини Фотоконкурсу «Дня»-2012, а також фото-переможців минулих років. Крім того, заплановано читацьку конференцію головного редактора «Дня» зі студентами в Донецькому університеті управління. Детальніше про майбутні заходи «День» повідомить пізніше. Стежте за анонсами — у газеті, на нашому сайті та в соцмережах!

Учора Фотовиставка газети «День» залишила обласний центр Волині, тож наразі — слово місцевим поціновувачам наших проектів. З-поміж світлин Фотоконкурсу «Дня»-2012 найбільше голосів отримала робота Юрія Калиняка зі Львова «Гуцульське хайку», на другому місці — «Руда красуня» Степана Лупуляка, що брав участь у фотоконкурсі в номінації «Світ очима дітей», третє місце дісталося знімку «Буде футболістом» більд-редактора «Дня» Руслана Канюки. Також відвідувачі відзначили роботу «Мовчазний свідок історії» Олександра Харвата, «Турботу» і «Ніжність» Миколи Тимченка, «Крила» Олени Зень... Як бачимо, людяність і глибокий підтекст світлин знайшли відгук у лучан.

Голосів волинян було чимало, адже на прохання Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, партнера «Дня», у бібліотеці якого традиційно й відбувається ця імпреза, перебування фотовиставки в Луцьку було продовжено ще на тиждень саме через кількість охочих її відвідати. У цьому університеті десять років тому відбулася перша презентація першої книжки з майбутньої тоді бібліотеки «Дня» — «Україна Incognita», і особливістю днів «Дня» у Луцьку відтоді залишається висока запитаність аудиторії, яка читає «День» і вчиться думати. Та, як ніколи раніше, цього разу фотовиставку газети відвідало напрочуд багато старшокласників із різних шкіл міста, учні коледжів, студенти з інших волинських вишів. «Дуже вдячні Ларисі Івшиній за той позитив, який дарує газета «День» нам, споживачам інформації. За фотовиставку, знімки на якій високохудожні й відображають реальне життя, за газету, яка вселяє надію у краще майбутнє української нації», — пишуть, наприклад, студенти Луцького інституту розвитку людини університету «Україна».

Буквально днями волинські письменники на своєму зібранні говорили про стан української книжки і преси в Україні. Один із висновків, зроблених ними, безпосередньо стосується і проектів та акцій газети «День», говорить Дмитро ГОЛОВЕНКО, керівник видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату:

— Сьогодні актуальна не проблема книгонаписання, а проблема книгочитання. Ми продаємо книжки з Бібліотеки «Дня» у своєму книжковому магазині. Маємо гарні контакти з видавництвом. Як книгорозповсюджувач я знаю, що це нелегко — возити свої книжки і фотовиставку Україною, як це робить Лариса Івшина та її колектив. Але це якраз те, без чого сьогодні свого читача не здобути.

Під час відкриття Фотовиставки «Дня» Дмитро Адамович, вже маючи ці книжки у своєму магазині, ще придбав серію «Бронебійна публіцистика», книжки «Війни і мир» та «Дві Русі» (російською). Він поділився досвідом:

— Ми запровадили цікаве, вважаю, нововведення: продаємо книжки з... автографами. Продаємо постійним покупцям, або навіть постійним... читачам. Бо маємо ще одну актуальну цікавинку: літературу також даємо читати додому, при цьому людина сплачує десяту частину вартості книжки. І ми навіть не надто обмежуємо час читання чи, точніше сказати, роботи з книжкою. Адже культурна людина, вважаю, за рік мала б прочитати бодай 150 книжок. Купувати не всі мають змогу не тільки через вартість видань, а й тому, що у когось уже місця вдома не вистачає чи з інших міркувань. Багатьох книжок, які є у нас, немає, на жаль, у бібліотеках, або вони там в обмеженій кількості. А люди хочуть читати розумні книжки, ті, що змушують думати. І саме такими є видання газети «День». Ми закуповуємо насамперед літературу історичну, краєзнавчу, зокрема ту, котра стосується Волині, бо в цьому є потреба.

Те, що у суспільстві запитана тематика, яку порушує у виданих ним книжках «День», підтвердила висока активність керівників шкіл і училищ Луцька, які відвідали відкриття Фотовиставки «Дня» і презентацію видань із його бібліотеки. Власне Луцьк вже достатньо «насичений» цими книжками, багато з них є у шкільних бібліотеках, і показово, що придбані вони за кошти міського управління освіти (як-от книжка Джеймса Мейса «Ваші мертві вибрали мене...») або за кошти благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Торік фонд придбав для всіх навчальних закладів міста книжку «Сила м’якого знака», нині ж, під час відкриття фотовиставки, народний депутат Ігор Палиця повідомив, що як історик за фахом розуміє значимість серії «Бронебійна публіцистика», тому цю серію й було подаровано всім луцьким школам. Опісля я познайомилася з мамою Ігоря Петровича, який очолює Наглядову раду Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (а головний редактор «Дня» Лариса Івшина є її багаторічним активним членом). І приємно було почути добрі слова, які жінка, виявившись читачем газети, сказала на її адресу.

Тетяна ПАЛИЦЯ, радник із фінансових питань голови правління акціонерного товариства «ЕНКО»:

— Ми з чоловіком читаємо дуже багато видань, працюємо і в Інтернеті. Але якось непомітно газета «День» стала однією з головних у нашій сім’ї. По життю я фінансист, економіст, багато років працювала на відповідальних посадах у цій сфері, 12 років була начальником управління Державного казначейства у Луцьку. Про це кажу заради того, аби пояснити, чому в газеті «День» нас із чоловіком приваблюють передусім матеріали розділу «Економіка». Власне, багато що примушує задумуватися, міркувати і робити висновки. Чудові огляди культурного життя України і світу, такого рівня матеріали на цю тему нечасто тепер знайдеш у пресі. Відколи наш син Ігор став народним депутатом, ми більше почали цікавитися й політикою, й саме газета «День» дає в цьому плані реальну картину політичного життя держави, подобається виважена полеміка з багатьох політичних проблем, яка тут ведеться. З інтересом читаємо й обговорюємо статті на теми здоров’я нації. І варто відзначити, що «День» — газета, яка пише про реальне життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати