Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Газета «День» робить фундаментально важливі речі»

Під час зустрічі з літньошколярами екс-мер Луганська Олексій Данилов розповів про причини окупації Донбасу та вагу культурно-просвітницької роботи
13 липня, 20:31

Сьогодні відбулась зустріч екс-мера Луганська та екс-голови Луганської ОДА, а в даний час керівника компанії «Суспільне око», яка спрямована на ознайомлення людей зі станом справ в економіці, фінансах, соціальній та культурній сферах на території, на якій вони проживають, Олексія Данилова з командою ЛШЖ «Дня»-2017.

«Якщо б свого часу, починаючи з 1991 року, там де я народився, дійсно було б таке розуміння мови, культури, звичаїв тощо, на державному рівні це все просували, думаю, не було б тих проблем, які є в нас сьогодні. Принаймні їх було би менше», – висловився щодо спрямованості своєї теперішньої діяльності Олексій Мячеславович.

Олексій Мячеславович, як людина, яка проживала безпосередньо на нині тимчасово окупованих територіях, поділився спогадами про зародження сепаратистського руху на Донбасі, прихід до влади олігархату та причини його підтримки серед місцевого населення.

Також, говорячи про вагу просвітницької роботи, Олексій Данилов дуже висооко оцінив ініціативи газети «День»: «Газета «День» робить фундаментально важливі речі, особливо це стосується видавництва власних книг – це коріння, яке дає свій результат зараз і дасть через десять, двадцять, тридцять років. Книга – це обов’язково певний слід».

Більше про зустріч із громадським діячем – незабаром у «Дні».

ВРАЖЕННЯ

«ВОЛЬОВА ЛЮДИНА, ЯКА НЕ БОЇТЬСЯ ГОВОРИТИ ПРАВДУ»

Оксана СКІЛЬСЬКА, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Львівський національний університет ім. І. Франка:

– Попри жахливу погоду нам все-таки вдалося зустрітися із дуже сильною і вольовою людиною, яка не боїться говорити правду і не боїться йти проти системи. Це Олексій Данилов, екс-мер та екс-голова ОДА Луганської області. На зустрічі пан Олексій розповів про свій проект «Суспільне око» та про можливості, які він надає, про важливість інформаційної озброєності українського населення. Також лектор висловив свою думку щодо подій, що відбуваються на сході України, а також про те, чому ми пішли не тим шляхом. Олексій Данилов вразив своєю мудрістю, знаннями історії, вмінням спілкуватися із молодими людьми. З нами екс-мер спілкувався не як з журналістами, а як з власними дітьми. Він дав нам декілька цінних порад і люб’язно пригостив теплим чаєм.

«ОЦІНКА РЕАЛЬНОГО СТАНУ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ»

Юлія КАРМАНСЬКА, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки:

Олексій Данилов – сильна людина, яка вміє створювати, контролювати та розвивати власну справу. В цьому я переконалась під час зустрічі. Це абсолютно різностороння людина. Особливо вражає зміна діяльності Олексія Данилова. Колишній мер Луганська зумів втримати місто у важкі 90-ті, а зараз створює корисний для держави електронний ресурс Open Data. Найбільше сподобались роздуми Олексія про Луганщину та оцінка реального стану окупованих територій. Я рада, що завдяки Літній школі вдалось познайомитись з такою особистістю та спробувати зрозуміти механізм функціонування держави.

Цього року Літня школа журналістики  відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати