Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми хотіли б бачити Вас серед наших вчителів»

Учасники Літньої школи журналістики «Дня»-2017 закликають припинити переслідування журналіста Миколи Семени
19 липня, 20:03
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Напередодні старту Літньої школи журналістики «Дня»-2017 наш колега Микола Семена знайшов можливість, а також, враховуючи його теперішню ситуацію, виявив мужність, надіславши в редакцію звернення до цьогорічних учасників школи. Воно справило великий емоційний вплив і на колектив редакції, і на безпосередніх адресатів звернення. Літньошколярі вирішили відгукнутися на слова свого старшого колеги й виявити таким чином підтримку позиції Миколи Семени.


На початку нашої Літньої школи журналістики у «Дні» ми отримали звернення із назвою «Дорогі «школярі» «Дня» — цінуйте свій шанс!» від кримського журналіста Миколи Семени, якого з 19 квітня 2016 року переслідує окупаційна влада, звинувативши в «закликах до порушення територіальної цілісності РФ». Приводом стала стаття журналіста під заголовком «Блокада — необхідний перший крок до звільнення Криму».

Нас дуже вразило це звернення. Пан Микола пише, зокрема: «Школу «Дня» саме так і слід сприймати — як долучення до живої історії України, як долучення до досвіду її визначних осіб, як живу практику газети, яка прокладає шлях з минулого в майбутнє України, до якої тепер і ви будете причетні, бо відтепер цей шлях якоюсь мірою залежить і від вас».

Пане Миколо, дякуємо Вам за увагу до нас — Літньої школи журналістики газети «День»-2017. Ми відчуваємо необхідність відгукнутися на Ваше звернення.

Мабуть, має пройти певний час, щоб ми, студенти Літньої школи журналістики газети «День», усвідомили всі виклики, які траплятимуться на нашому шляху становлення як журналістів. Ми беремо на себе відповідальність творити нову генерацію просвітницького простору. І на цьому шляху нам будуть потрібні такі наставники, які мають мужність нести правду. Ми хочемо рівнятися на таких людей з їхнього особистого прикладу, а не тільки читати про них у книжках.

Ми, літньошколярі, хотіли б бачити Вас серед наших вчителів. Ми глибоко занепокоєні тим, що обмеження свободи слова здобуває перемогу над здоровим глуздом, від чого страждають люди із сильною позицією та орієнтацією на правду. І це  відбувається в XXI столітті.

І ми разом з Вами прагнемо утверджувати в житті і в журналістиці прогресивні людські цінності, завдяки чому Україна стане зразковою і щасливою державою Європи. Журналістика буде сильною тоді, коли ми досягнемо єдності та консенсусу в складних питаннях. Об’єктивно формувати громадську думку можна тільки спільними зусиллями, до чого закликаємо всіх медійників.

Із вимогою зняти обвинувачення з Миколи Семени вже виступало чимало вітчизняних та міжнародних структур; МЗС України, Національна спілка журналістів України, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, а також Офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування.

Ми ж закликаємо українську владу, ЗМІ та міжнародні структури здійснювати більший тиск на окупаційну владу, адже саме зараз тривають судові засідання, в результаті яких Микола Михайлович може опинитися на п’ять років за ґратами просто за своє правдиве слово.

Нехай Бог і правда будуть нам покровом.

З повагою і вірою в краще майбутнє,

ЛШЖ «Дня»-2017: Марія Горшкова, Віталій Кудирко, Наталія Сандакова, Антон Сестріцин, Юлія Карманська, Олександра Кльосова, Богдана Капіца, Марина Ліберт, Ілона Ложенко, Марія Орищина, Олександр Подвишенний, Любов Рибалко, Олександр Савченко, Оксана Скільська, Анастасія Хазова, Каріна Хачатар’ян, Христина Шкрябіна, Марія Нитка.

Продовження теми:

«Розгляд наближається до фіналу»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати