Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Акція-реквієм під стінами МОЗ

Активісти присвятили її військовим у зоні АТО, які померли через несвоєчасну чи неповну меддопомогу...
09 липня, 12:58
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Активісти Автомайдану та громадської організації «Гроза» біля головного входу в Міністерство охорони здоров’я намалювали крейдою силуети військових. Таким чином вони намагалися ще раз нагадати, що велика кількість захисників Вітчизни помирає не на полі бою, а в шпиталях через несвоєчасно надану допомогу або відсутність тих чи інших ліків.

«Ми висловлюємо своє незадоволення роботою Міністерства, оскільки, на нашу думку, своєчасно надана медична допомога зберегла б життя половині бійців. Намальовані на асфальті силуети символізують людей, які постраждали в АТО через неналежну роботу Міністерства», — говорить активістка Сусанна.

За словами Сергія Прожейка, лідера громадської організації «Гроза», яка займається контролем якості виконання обов’язків Міністерством охорони здоров’я, активісти неодноразово зверталися до МОЗ, але результатів звернень не було. «Ми давали багато часу Олегу Мусію, щоб він міг усунути проблеми Міністерства, але цього не сталося. Мета акції — привернути увагу громадськості до невиконання і навіть блокування вимог Майдану. Ми хочемо очистити МОЗ від корупції».

Наприкінці акції активісти випустили в небо кілька жовто-блакитних ліхтариків, які символізують душі загиблих військових і героїв Небесної Сотні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати