Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Euro Dog Show-2017 - в Україні!

Вперше в історії вітчизняної кінології наша країна приймає Європейську виставку собак
26 червня, 15:10
Фото Вікторії ПИСАРЧУК

Для України 2017 рік став багатим на міжнародні культурні та спортивні події. Ми успішно прийняли чемпіонат світу з хокею, у всіх куточках країни почали з'являтися алеї сакур, посаджені в рамках «Року Японії в Україні», а організація Євробачення-2017 отримала високі відгуки, як від Європейської мовної спілки, так і від самих учасників і туристів, які буквально закохалися в українську столицю.

І вже цього літа, з 24 по 27 серпня, у Києві пройде ще одна масштабна подія! Вперше за всю історію української кінології наша країна виграла шанс на проведення міжнародного кінологічного конкурсу - Європейської виставки собак. У першому турі міжнародного відбору Україна обійшла таких серйозних суперників, як Данія і Словаччина, а в фіналі зуміла завоювати право провести Euro Dog Show-2017, обійшовши Німеччину. У кінологічних колах виставку часто порівнюють з футбольним «Євро», що свідчить про її масштаб. На думку президента Кінологічної спілки України Георгія Онищенка, в цій події візьмуть участь від 15 до 20 тисяч собак.

Для того, щоб продемонструвати свої екстер'єрні якості, до Києва з різних куточків Європи приїдуть кращі представники всіх офіційно визнаних порід собак, а організацією цієї знаменної події займається Кінологічна Спілка України (КСУ), що є єдиним представником Міжнародної кінологічної федерації (FCI) в нашій країні.

Про значення «Собачого Євро» для України і подальші перспективи розвитку української кінології «День» дізнався у активного члена КСУ, інструктора з їздового спорту, власника розплідника сибірських хаскі і якутських лайок TAUNFOREST Вікторії ПИСАРЧУК.

- З огляду на те, що Україна вперше приймає таку масштабну виставку собак, яке значення має Euro Dog Show для нашої країни в цілому і української кінології зокрема?

- Українська кінологія досить довго йшла до такої знаменної події. Для всіх нас це не просто виставка високого рангу, а й демонстрація кінологічних досягнень нашої країни. Бути організатором Чемпіонату Європи, дуже відповідально і престижно. Для кінологів та просто власників собак це прекрасна можливість показати своїх вихованців експертам з усього світу, які запрошені на цю виставку. І дуже важливо побачити породне поголів'я з інших країн, оцінити перспективи подальшого племінного розведення

Важливо й те, що, крім участі в престижній європейській виставці, наші зарубіжні гості побачать прекрасний Київ, побачать, у якій привітній країні ми живемо, і захочуть повернутися до нас і подивитися інші красоти нашої рідної України. А ми завжди раді друзям.

- Чи існують певні стандарти для країни, яка проводить загальноєвропейську кінологічну виставку? Що потрібно підготувати в Україні для гідної організації заходу?

- Для того, щоб стати хазяйкою Чемпіонату Європи, країні мало просто бажання. Треба було довести FCI, що ми можемо провести таку виставку на належному рівні. КСУ багато років заробляла авторитет на міжнародній кінологічної арені - наші кінологічні заходи завжди чудово організовані, вітчизняне поголів'я собак дуже високого рівня.

Важливим фактором є і наявність великого виставкового комплексу, в якому можна розмістити величезну кількість вихованців і їхніх власників. Сукупність усіх цих складових і дозволила Україні переконати представників європейських країн у здатності організувати подію такого рівня і виграти на голосуванні право проведення Чемпіонату Європи.

КСУ провела масштабну роботу для того, щоб організувати Euro Dog Show-2017 на високому рівні. Був створений зручний сайт для реєстрації учасників, встановлені домовленості з готелями для прийому гостей з собаками, підготовлена допомога в організації проїзду з аеропорту і ще дуже багато дрібниць, які важливі для комфортного перебування наших іноземних гостей і співвітчизників.

- В якому стані перебуває сучасна українська кінологія?

- За останні роки поголів'я українських собак вийшло на дуже високий рівень. Це постійно доводять перемоги на найбільших європейських і світових виставках. Дуже тішить і те, що багато собак беруть участь у змаганнях з дресирування, їздового спорту, курсингу (біг хортів), у мисливських випробуваннях, доводячи свою високу функціональність і породне призначення. Адже собака має бути не тільки красивим, але і дресированим, і фізично розвиненим.

Дуже важливо розвивати специфічні якості кожної окремої породи собак. Наприклад, наш розплідник приділяє особливу увагу робочим якостям хаскі. Для того, щоб підтримувати і вдосконалювати рівень підготовки, собаки TAUNFOREST постійно беруть участь у змаганнях з їздового спорту, стабільно показуючи високі результати.

- Розкажіть про перспективи розвитку професійного собаківництва в Україні.

- Ми впевнені, що через кілька років будемо приймати гостей, які приїхали в Україну на Чемпіонат Світу. Я думаю, що наша країна гідно проведе виставку і такого рангу.

Зі свого боку ми робимо все можливе для розвитку їздового спорту в нашій країні. Поки наші змагання тільки національного рівня, але сподіваємось, що в недалекому майбутньому українські сибірські хаскі і якутські лайки зможуть стати учасниками міжнародних турнірів на території нашої країни.

- Що порадите початківцям, які беруть участь у виставці такого масштабу вперше?

- Виставка такого рангу вимагає певних зусиль і від господарів, і від їхніх вихованців. Якщо ви зовсім недосвідчені, для того, щоб правильно поводитися в рингу, вашу собаку мінімум за два тижні до виставки повинен навчити хендлер. Крім того, дуже важливий зовнішній вигляд собаки. Професійний грумер має правильно підготує шерсть, щоб підкреслити переваги і приховати можливі недоліки.

А ще дуже важлива удача. Всім, і новачкам, і досвідченим ринговим бійцям. І хоча на виставці переможе найсильніший, хочеться вірити, що від Euro Dog Show-2017 в Україні кожен учасник отримає багато позитиву і гарного настрою!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати