Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

FOUR PAWS — Миколаїв

У місті стартувала акція зі стерилізації та вакцинації безпритульних собак та кішок
11 жовтня, 00:00
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Здійснюватиме роботу благодійна організація FOUR PAWS за підтримки Миколаївської міської ради. Задля цієї мети між благодійною організацією та міською радою було підписано меморандум про співпрацю. «Миколаїв зробив сильний крок у майбутнє, — говорить директор з організації проектів FOUR PAWS Амір Халіл, — оскільки вибрав новий шлях до розв’язання проблеми з безпритульними тваринами. Я ж, зі свого боку, обіцяю, що ми вас своєю роботою не розчаруємо».

Організація зобов’язується проводити стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин безкоштовно, за умови, що місто, в якому працюватимуть волонтери FOUR PAWS, відмовиться від відстрілу бродячих тварин. Після того як волонтери полікують тварину, їй на вухо кріпитиметься спеціальна мітка, що вирізнятиме її з-поміж інших.

Перед тим як працювати в Миколаєві, волонтери, які прибули з Німеччини, Румунії та Болгарії, працювали над стерилізацією безпритульних тварин у Києві. Також у їхньому робочому графіку були Львів, Харків, Донецьк, Запоріжжя, Севастополь.

Стерилізація безпритульних собак та кішок у Миколаєві розпочалася з 4 жовтня і триватиме до листопада. У цей час містом їздитимуть два автомобілі: один для відлову тварин, який доправлятиме чотирилапих до клініки, де їм нададуть медичну допомогу і стерилізують, інший — мобільна амбулаторія, яка займається вакцинацією собак та котів. За день, як розповідає Амір Халіл, їхня клініка може прийняти до 35 травин.

Загалом у Миколаєві безпритульних тварин нараховується від 10 до 16 тисяч. Волонтери й міська рада також просять допомоги у жителів міста, аби ті повідомляли місця знаходження великих зграй безпритульних тварин. Так, на рахунку в міської ради вже близько 160 заявок. Як зазначає директор з організації проектів FOUR PAWS, підтримка і допомога жителів Миколаєва в цьому процесі — якщо вони зателефонують чи самі принесуть собаку або кота, які живуть у їхньому під’їзді чи дворі, — допоможе волонтерам працювати швидше. Також пан Халіл закликав до співпраці миколаївські ветеринарні клініки.

Як каже міський голова Володимир Чайка, до міської ради вже надійшли заявки від ветеринарних клінік, вони підтримають благодійну організацію та допоможуть у стерилізації. Як наголошує Володимир Чайка, це не тільки допоможе організації FOUR PAWS пролікувати якомога більше собак та котів, а й обмінятися з миколаївськими ветеринарними клініками європейським досвідом.

Проте не лише стерилізацією в пересувних лабораторіях миколаївці намагаються покращити ситуацію з безпритульними тваринами — нарешті розпочалося будівництво притулку для тварин, головноюа метою якого буде саме стерилізація та післяопераційне перебування тварин. Пропускна здатність пункту становитиме десять тварин на день. На стерилізацію всіх тварин знадобиться кілька років. Усього на створення центру планується витратити 2 млн 960 тис. грн, із яких наразі є 950 тис. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати