Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«I Володимир Євгенович, і Леонід Васильович були частими гостями...»

У Кропивницькому бібліотеки носитимуть імена Володимира Панченка та Леоніда Куценка
29 січня, 10:33

Відповідно до проєкту рішення виконавчого комітету міської ради Кропивницького, Центральна міська бібліотека носитиме назву на честь письменника та літературознавця, колишнього викладача Центральноукраїнського педуніверситету Володимира Панченка. Також проєктом рішення передбачено перейменування бібліотеки-філії № 6 у бібліотеку-філію №6 імені Леоніда Куценка — літературознавця, викладача ЦДПУ ім.В.Винниченка, дослідника творчості Євгена Маланюка.

За словами директорки Міської централізованої бібліотечної системи Світлани ТИМКІВ, наразі бібліотекарі чекають остаточного рішення (за це мають проголосувати депутати міської ради під час сесії), проте вже почали працювати над концепціями увічнення пам’яті відомих земляків.

«І Володимир Євгенович, і Леонід Васильович були частими гостями в наших бібліотеках, це відомі постаті, які зробили великий внесок у культурний та літературний портрети міста. Звісно, ми радо підтримали ідею назвати книгозбірні на честь цих людей. Про Володимира Євгеновича ми знали як про відомого літературознавця, київського викладача, коріння якого в Кропивницькому. Леонід Васильович часто забігав до бібліотеки №6, долучався до наших заходів, ще й жив неподалік», — зазначила Світлана Тимків. Наразі бібліотекарі збирають матеріали про життя Володимира Панченка та Леоніда Куценка, спогади родичів та друзів для створення експозицій і сподіваються на виділення коштів з міського бюджету для встановлення меморіальних табличок.

До слова, на честь Леоніда Куценка названо школу в селі Вільховому, звідки родом літературознавець. Меморіальна дошка в пам’ять про викладача розміщена на стінах одного з корпусів Центральноукраїнського державного педагогічного університету.

У жовтні 2019-го кропивницький історик Юрій Митрофаненко висловив ідею перейменувати одну з центральних місцевих вулиць на честь Володимира Панченка, якого не стало 14 жовтня минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати