Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжковий ярмарок iз елементами клоунади

19 листопада, 00:00
ЛЮДИ, ЧИТАЙТЕ! / ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА / «День»

Цього року на VI Міжнародному київському ярмарку «Книжковий світ» можна було відмітити певні здорові тенденції.

Всі книжки стали яскравіші. Обкладинки та інші атрибути книжкового бізнесу стали з погляду дизайну відповідати вимогам сучасного ринку. Тепер бідненьке оформлення виставляти соромно. Став вищий рівень дизайну стендів, плакатів й всього, що служить книжковому продукту «упаковкою».

Деяке пожвавлення викликали й «прем’єри» книг. З тих, що бачив я, це книжка Ірени Роздобудько «Ранковий прибиральник», Андрія Куркова «Останнє кохання президента», ну і, звичайно, «Війни і мир» нашої газети, представлені головним редактором Ларисою Івшиною. Всі ці заходи збирали аудиторію, що активно ставила запитання.

Що стосується Куркова, то українська книга в його особі свої довгі щупальця дотягла аж до Японії. Звичайно, це черговий фоліант про пінгвіна. Андрій гордо продемонстрував дивне для європейського ока видання: обкладинка знаходиться в кінці, рядки розташовані вздовж бічного зрізу сторінки, а не верхнього, як у нас. Читається навпаки. «А все тому, — усміхаючись сказав популярний детективник, — що у нас зліва направо, у них — справа наліво. Захід — Схід».

Центр, треба вiдзначити, якраз припадає на Україну!

З негативу — не вистачало добре організованого шоу і якихось зухвалих піар-ходів, мало зустрічей зі знаменитостями (світових зірок — нуль)...

Дитячий журнал «Пiзнайко» запросив клоунів. Що стосується PR-ходів, порадували тільки фантасти (традиційно на чолі з Мариною і Сергієм Дяченками), що зібралися писати роман уп’ятьох! Фантастичний підряд!

Та нічого, книжковий бізнес у питаннях піару все більше переймає ідей у свого побратима — шоу-бізнесу. Рейтингові дослідження (деякий аналог хіт-парадам), як завжди здійснював «Книжник-ревю». Тож якийсь результат є. Вистава, як кажуть, триває!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати