Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли книжка — «прямо в ціль»

Чому варто поспішити придбати видання «Корона, або Спадщина Королівства Руського»
27 жовтня, 10:12
ФОТО ПАВЛА ПАЛАМАРЧУКА

Кількість читачів цьогорічної книжкової новинки «Дня» — «Корона, або Спадщина Королівства Руського» — уже добряче перевалила за тисячу. Співробітники книгарень діляться, що це — одне з видань, на яке «полюють». Отже, радимо всім, хто ще не встиг долучитися до кола читачів книги, яка «проясняє» свідомість щодо історичної «постави» нашого народу, поспішити — доки не розкуплено весь тираж. Чому наша новинка — must-read, розповідають її «професійні» читачі.

«Корона...» вчить не повторювати помилок минулих століть»

Директор «Української книгарні» у Львові Ольга Огризло — про нову книгу «Дня»

Книжкова новинка Бібліотеки газети «День» — «Корона, або Спадщина Королівства Руського» — стала бестселером ще на Форумі видавців у Львові. І цей статус у місті Лева вона утримує — «Короною» продовжують активно цікавитися та купувати. Наприклад, в «Українській книгарні», що на проспекті Тараса Шевченка у Львові, за останні тижні вже тричі замовляли оптові партії «Корони». Розкуповують постійно, тому доводиться дозамовляти. Детальніше про численних покупців і особисті враження від «Корони» директор «Української книгарні» Ольга ОГРИЗЛО розповіла у коментарі «Дню»: «Найперше я б хотіла відзначити: абсолютно все, що виходить у Бібліотеці газети «День», — це бренд, впізнаваний і дуже якісний. Якщо це книжка «Дня», то це вже апріорі дуже хороша література.

«Корона, або Спадщина Королівства Руського» — надзвичайно актуальна книжка в контексті російсько-української війни. Дуже багато людей, власне наших покупців, звертаються із проханням про таку літературу, адже вони хочуть вивчати українську історію. «Корона» — якраз та книга, яка їм потрібна. Тут зовсім незаангажовані та неупереджені тексти, завдяки яким читачі мають можливість вивчати й переосмислювати історію України, і що дуже важливо — не повторювати помилок минулих століть.

Велике зацікавлення видання викликає у наших військових, у наших воїнів. Приїжджаючи на ротацію, вони часто заходять до нашої книгарні. Їх цікавить конкретна тема — історія України. Вони кажуть: «На помилках вчаться, а ми, на жаль, повторюємо знову ті самі помилки». Багато з них стають покупцями саме «Корони».

Ця книжка влучила прямо в ціль. Вона сьогодні є надзвичайно потрібною та дуже на часі. Дійсно, як пише в передмові пані Лариса Івшина, насправді на цю книжку дуже давно чекали. Тому що вона піднімає глибинні пласти історії України. Власне тої історії — нецензурованої та правдивої — із Княжої доби до сьогодення. Саме тому «Корона...» така нині актуальна. Напевно, тому ця книжка так добре у нас продається».


«Дню» ДОВІРЯЮТЬ»

Людмила МАРИНЯК,  директор Локачинської центральної бібліотечної системи:

— Кілька років тому під час читацької конференції  за книгами «Дня» я сказала, що є слова, є книги, які треба читати вчасно. І колектив бібліотечних працівників Локачинського району безмежно вдячний Ларисі Івшиній, головному редактору «Дня», за надісланий відразу після представлення у Львові примірник книги «Корона, або Спадщина Королівства Руського». Ми отримали його з автографом — «Бібліотеці рідних Локач — з любов’ю щиро Лариса  Івшина», і повірте, це дуже дорогий нам запис, бо свого часу Лариса Івшина-Жаловага була читачем нашої бібліотеки. А землякам завжди приємно брати в руки книжку з автографом людини, яка вийшла у великий світ з Локач.

Ми маємо наче чималу добірку книг «Дня», адже на них є читацький попит. Ці книги має не лише районна бібліотека, а й деякі сільські. Але їх все одно мало, а люди цікавляться, запитують, просять, а від влади ми, як і раніше, не отримуємо коштів  на таку літературу. Добре, якщо газети передплатять...Час нині  такий, що власну історію хочуть пізнати дедалі більше людей. «Розумний попередник не повинен розминутися з розумним сучасником», — ці слова нашої землячки Лариси Івшиної тепер дуже люблять повторювати в Локачах, й отримані раніше книжки вже пішли «у люди». Вже маємо чергу на «Корону, або Спадщину Королівства Руського».

Звичайно, ми шкодуємо, що не можемо одним примірником «Корони...» задовольнити попит, він значно більший. У одному з наших філіалів сільських (у Губині) був випадок, коли старшокласники звіряли інформацію зі свого підручника з інформацією, опублікованою у виданій «Днем» книжці.

«Дню»  довіряють.

«МІЙ МОРАЛЬНИЙ ТА ПРОФЕСІЙНИЙ ОБОВ’ЯЗОК — ПОЗНАЙОМИТИ З ЦІЄЮ КНИЖКОЮ ЯКОМОГА БІЛЬШЕ ЛЮДЕЙ»

Оксана САХАРЧУК, директор навчально-виховного комплексу «Локачинська загальноосвітня школа I — III ступенів — гімназія»:

— Ці слова я сказала ще тоді, коли наша гімназія отримала першу партію публіцистики від всеукраїнської газети «День» — як подарунок від нашої колишньої випускниці, головного редактора видання Лариси Івшиної. Це була серія «Бронебійна публіцистика», переглянувши яку, я зрозуміла, що не маю прочитати її сама. Тому в нашій гімназії, яка з цього навчального року стала першою (і наразі єдиною) опорною школою в Локачинському районі, проводяться науково-практичні конференції, де обговорюються всі книжкові новинки «Дня». Я називаю такі книги, такі конференції «ін’єкціями патріотизму». Насправді стати українцем, патріотом — непросто. Стати українцем — це треба і сьогодні докладати багато зусиль, вивчити досконало мову, знати історію... Це зусилля — повернути собі історичну пам’ять, зрозуміти, хто ти в цьому світі, на цій землі, усвідомити свою ідентичність.

І цього року ми в гімназії слідкували за анонсом про нове книжкове видання. Інтригувала назва — «Корона, або Спадщина Королівства Руського». Зізнаюся, що і я, і мої колеги були готові до високого наукового рівня видання. Обговорення цієї книжки у нас ще попереду, але я вже прочитала її і готова до поширення та дискусій. З радістю зустріла на сторінках видання знайомі імена авторів «Дня». Книга має надзвичайно потужну передмову Лариси Івшиної. Минуле, смисли, які внаслідок різних обставин, політичних віянь були зумисне загублені, завдяки аналізу першоджерел набули нового звучання. Газета «День» цим виданням продовжила свою стратегічну лінію: читати, думати, формувати світоглядну позицію, національний характер.

Це має особливе значення. Щиро дякуємо нашій випускниці, почесній громадянці селища Локачі Ларисі Івшиній за подарунок — книгу «Корона, або Спадщина Королівства Руського». Ми горді бути її першими читачами, і повірте, що і газета «День» у нас читається, і видання, які вона видає. Причому читають не лише педагоги, а й учні.

Підготувала Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк


За своєю «Короною...» звертайтеся до магазинів:

•  Мережа книгарень «Є» (запитуйте у вашому місті)

•  Мережа книгарень «Книголенд» (м. Харків)

•  Фірмовий магазин «Академкнига» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 42)

•  Могилянська книгарня (м. Київ, Контрактова площа, 4)

•  «Наукова думка» (м. Київ, вул. Грушевського, 4)

•  «Орійська язичницька книгарня» (м. Київ, пл. Слави, ТЦ «Навігатор»)

•  Книгарня-кав’ярня (м. Одеса, вул. Катерининська, 77)

•  «Знання» (м. Луцьк, пр-т. Волі, 41)

•  «Дім книги» (м. Вінниця, вул. Інтернаціональна, 3/2)

•  «Арка книгарня» (м. Івано-Франківськ, Вічевий майдан, 3)

•  «Дім книги» (м. Тернопіль, вул. Йосипа Сліпого, 1)

•  Глобус книгарня (м. Львів, площа Галицька, 12)

•  Українська книгарня (м. Львів, пр-т. Тараса Шевченка, 8)

•  Книгарня Наукового товариства ім. Т. Шевченка (м. Львів, вул. Чупринки, 21)

•  Книгарня ім. Богдана-Ігоря Антонича  (м. Львів, вул. С. Бандери, 33)

•  «Інтермеццо» (м. Чернігів, вул.  Т. Шевченка, 9)

•  «Книги» (м. Дніпро, вул. Вокзальна, 5)

•  «Лелія» (м. Луцьк, пр.-т Перемоги, 13)

* * *

Список постійно оновлюється, стежте на сайті «Дня»

* * *

Крім того, книги можна замовити в редакції:

м. Київ, пр-т. Перемоги, 121Д 

або на нашому сайті за посиланням: https://day.kyiv.ua/uk /library/books/korona-abo-spad shchy na-korolivstva-...

Контактна особа — керівник відділу реалізації Валентина Морозова.

Телефон (044) 303-96-23.

E-mail: [email protected]

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати