Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко /

16 серпня, 00:00

МНС відкрило сторінки у Facebook, YouTube та Twitter

Міністерство надзвичайних ситуацій України відкрило сторінки територіальних управлінь в соціальній мережі Facebook, інтернет-сервісах YouTube та Twitter, повідомляє офіційний сайт міністерства www.mns.gov.ua. На сторінках територіальних підрозділів розміщуватимуть матеріали для попередження громадян про надзвичайні ситуації та інформування про найважливіші події у сфері компетенції відомства. Як повідомляє відомство, завдяки соціальним мережам та популярним інтернет-ресурсам інформація про роботу облуправлінь МНС швидко знаходитиме своїх читачів та глядачів. Це сприятиме підвищенню обізнаності громадян про основи безпечної поведінки та підсилить роботу рятувальників щодо попередження надзвичайних ситуацій.

У Миколаєві бібліотекам подарували краєзнавчу літературу

Акція «Краєзнавчі книги — бібліотекам міста» відбулася під патронатом міського голови Володимира Чайки. Місцеві автори передали краєзнавчі книжки для публічних, шкільних та університетських бібліотек. Зокрема, це видання кандидатів історичних наук Євгена та Кирила Горбурових, доктора історичних наук Миколи Шитюка, добре відомих у Миколаєві вчених та дослідників свого краю, які мають багато науково-популярних публікацій та монографій. Загалом до фондів бібліотек було передано 10 найменувань книжок загальною кількістю 200 примірників. Серед них і останнє видання авторів Миколи Шитюка, Євгена та Кирила Горбурових «Слава і гордість Миколаївщини», що вийшло у липні 2012 року спеціально до 75-річного ювілею Миколаївської області та дня заснування міста Миколаєва. «Рік тому ми з Євгеном і Кирилом Горбуровими започаткували дуже цікаву серію про видатних людей. Перша книжка — це 710 сторінок про видатних людей України. Сьогодні у нас вийшла вже друга книжка «Слава і гордість Миколаєва» — про людей, які народилися на Миколаївській землі і зробили значний внесок у різні галузі науки», — розповідає Микола Шитюк. «78 імен, які є в цій книжці, — це тільки початок. У книжці є імена, які були на слуху ще нещодавно, та є і раніше невідомі», — зазначає Євген Горбуров. Загалом за результатами акції майже 80 бібліотек різного підпорядкування отримали видання в подарунок. Книжки розкривають факти з історії краю та життя земляків, доповнюють біографії видатних постатей Миколаївщини, які до цього були невідомі. Більшість книжок, наданих бібліотекам, рекомендовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України як навчальні посібники для викладачів, повідомляє Анастасія ТРОШИНА, корпункт «Дня» в Миколаєві.

Ізраїльські поліцейські допомагатимуть забезпечувати правопорядок під час паломництва хасидів до Умані

Ізраїльські поліцейські допомагатимуть забезпечувати правопорядок в Умані. Про це йшлося на зустрічі поліцейського аташе держави Ізраїль в Російській Федерації Давіда Груніна із керівниками кількох підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, повідомляє www.kmu.gov.ua. Представники Департаменту громадської безпеки, робочого апарату Укрбюро Інтерполу та Управління боротьби з торгівлею людьми Департаменту карного розшуку МВС України обговорили з представником іноземної поліції питання двосторонньої співпраці між правоохоронними відомствами обох країн під час розкриття транскордонних злочинів і розслідування окремих кримінальних справ. Крім того, одним із питань стала підготовка візиту в Україну кількох представників ізраїльської поліції, які братимуть участь в охороні громадського порядку під час традиційного вересневого паломництва євреїв-хасидів до релігійної святині, розташованої в місті Умань.

У Черкасах відкриють Музей Букваря

На початку вересня у Черкасах з’явиться Музей Букваря. Облаштують його у Першій міській гімназії. Як розповів «Дню» директор гімназії Сергій Саєнко, для експозиції вже є 60 абеток. З-поміж них — чимало іноземних. Є букварі з Ізраїлю, Японії, Німеччини тощо. Директор гімназії вже багато років збирав абетки. «Музей буде на першому поверсі біля бібліотеки. Якраз закінчуємо там ремонт. Уже зробили нішу з підсвіткою. Світло вмикатиметься, реагуючи на рух дітей. Книжки будуть закриті. Але коли екскурсоводи ходитимуть, то будуть обов’язково відкривати їх і давати деякі книги потримати в руках. До речі, екскурсоводами будуть діти», — розповів Сергій Саєнко. За його словами, перлиною колекції є німецький буквар. «Там справжня інклюзивна освіта, тому буквар виданий так, що ним користуються не лише звичайні учні, а й діти з вадами зору», — пояснив Сергій Саєнко, повідомляє Вікторія КОБИЛЯЦЬКА, Черкаси.

В уанеті з’явився сайт «Ноосфера»

В уанеті створили колективний блог про науку і техніку «Ноосфера» (www.noos.com.ua), повідомляє ресурс «Нова Україна». Проект розвивається за підтримки «Українського центру розвитку музейної справи», тому на сайті досить багато матеріалів про українські науково-технічні музеї, але переважно — популярні статті про сучасну науку — у тому числі і в Україні. Най сайті можна зареєструватися і завести свій блог, є рейтинг статей. Сайт підтримується в двох мовних версіях (українською та російською). Тим, кому зручніше читати через «Фейсбук», можуть підписатися тут: www.facebook.com/nsf.ua. Українська трансляція йде також на сторінку проекту Google+.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати