Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАРОДНА МУДРIСТЬ ВIД «Дня»

На чиєму коні сидиш, тому й пісню співай
28 грудня, 00:00

На чиєму коні сидиш, тому й пісню співай

В’ячеслав КРЕДІСОВ, кандидат економічних наук, голова правління Всеукраїнського об’єднання підприємців «Нова формація»:

— Цей вислів дуже близький до ситуації, що склалася навколо виробництва компакт-дисків на території України. Дві сторони — українська і американська — кожна зі своєї позиції намагається довести свою правоту. Американська відстоює інтереси своїх виробників компакт-дисків. Українські ж виробники вважають, що закон про диски є нав’язуванням з боку США і відпрацюванням американського впливу на розвиток вітчизняних високотехнологічних галузей України. Однак парламент активно виступав за прийняття цього закону, адже Сполучені Штати погрожували застосуванням економічних санкцій.

Зіновій КУЛИК, політолог, шеф-редактор журналу «Політика і культура»:

— Приказка адекватна ситуації із вітчизняними ЗМІ, їхньою номінальною, а не справжньою незалежністю. В інформаційному полі України є всі представники племені — від «важковиків», елегантних, «блакитнокровних» конячок до хворих від старості кобил. Але, на жаль, немає у нас нікому не підвладних мустангів і коней Пржевальського. Думаю, що ми з вами — тобто «День» і «ПіК» — належим до тієї елітної кінської породи, яку готують на олімпійські змагання. На нас покладають великі сподівання, а отже, й пестять. Взагалі ж, всі популярні ЗМІ вимушені співати пісню, приємну для хазяїна, бо їдуть вони на дарованих конях.

В один віз упрягти не можна коня і трепетну лань

Марина і Сергій ДЯЧЕНКИ, письменники:

— Можна — і навіть потрібно! Нас часто запитують: «Як ви пишете вдвох свої книжки?» Відверто кажучи, вже замучили цими запитаннями. А секрет саме в ось такій упряжці! Адже ми абсолютно різні. Сергій, навчений досвідом лікар-психіатр, живе, як ломовник, минулими спогадами і шрамами, місячи підковами грунт, а молода Марина, як ніжна лань, витає в хмарах сполохами північного сяйва... Так і виходить наша фантастика. Звідси практична порада юним панночкам: не бійтеся в новому році знайомств зі зрілими сивками-бурками!

Хотів циган кобилу навчити, щоб нічого не їла, і навчив би, та здохла

Микита ПОТУРАЄВ, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення:

— Мені якось відразу пригадався старий анекдот про рабина і, скажемо так, одного з членів містечкової общини, якому рабин давав безліч корисних порад з приводу утримання свійських тварин (у різних варіаціях цього анекдоту — кролей, курей, кози). У результаті свiйська тварина здохла, а рабин сказав: «Шкода! У мене було ще стільки прогресивних ідей!»

Ми над собою регулярно проводимо подібні експерименти і потім починаємо очікувати, хто ж раніше, так би мовити, «копита відкине» — об’єкт експерименту чи самі експериментатори. Хотілося б, звичайно, щоб таких експериментів у нашій державі проводилося менше; і хотілося б, насамперед, щоб ми самі над собою таких експериментів не проводили. І тим більше хотілося б, щоб наступного року люди, яких ми оберемо до нового складу Верховної Ради, не ставили тих експериментів, які іноді проводила з державою нинішня Верховна Рада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати