Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не вбивайте змій!

30 червня, 16:47

В Україні щорічно знищують сотні змій. За малим винятком, вони жодним чином не загрожують людині. А частина з цих плазунів – рідкісні види, які перебувають на межі зникнення. Одна з причин зменшення їхньої чисельності – умисне убивство людьми.

З розвитком міст та сіл людина почала займати дедалі більше природних територій, де живе чимало тварин, серед яких і змії. І можливо, правильним було б сказати, що саме людина порушила спокій тварин, а не навпаки. Пам’ятаймо: природа одна для всіх! Більше того, змії, як і інші тварини, є важливими ланками трофічних ланцюгів багатьох екосистем.

На жаль, дуже багато людей у разі несподіваної зустрічі зі зміями готові піти на безпідставне вбивство тварини. Але ж страх – це не привід для вбивства!

Якщо ви раптом зустрінете змію на природі, не панікуйте та не займайте її! Обійдіть її стороною, і вона спокійно поповзе у своїх справах. У жодному разі жодним чином не намагайтеся визначити вид чи отруйність тварини, якщо ви не фахівець. Якщо вас вкусила змія, не займайтеся самолікуванням, терміново зверніться до лікаря.

Українська природоохоронна група разом з командою професійних фільммейкерів  підготували спеціальний відеоролик, посил якого - знищення змій людиною необхідно зупинити. Головна героїня ролику – змія. Утім, не хвилюйтеся, акторська робота жодним чином їй не нашкодила. Більше того, жодна тварина не постраждала під час знімального процесу.

Ролик створено у рамках міжнародного проєкту Української природоохоронної групи за підтримки KORA Film Production.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати