Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«По нас ви теж стрілятимете?»

Люди на візках провели акцію солідарності з майданівцями – проти агресії та насилля
27 січня, 14:10

У суботу вранці, попри сильний мороз, біля київського ЦУМу зібралися люди на візках. Серед них можна було впізнати Юлію Козлюк, дівчину, чиї фотографії з Майдану з’явилася у ЗМІ ще в перші дні мирного протесту на головній площі країни, Уляну Смирнову – спортсменку і громадську діячку, яка, власне, і організувала цю акцію, та інших. Підтримати ініціативу також прийшли генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week Володимир Нечипорук та організатор Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська. Дехто з учасниць цієї акції на Майдані не раз брали участь в «Українському тижні моді» як хостес. 

Тримаючи в руках плакати, учасники акції вирушили від першої барикади біля ЦУМу до Майдану. Хтось з учасників акції пожартував, що вони рухаються у колоні більше п’яти транспортних засобів. Настрій в усіх був позитивний. Люди, повз яких рухалися учасники, дякували їм та виказували слова підтримки.

«Ідея нашої акції виникла у розмові з моїми подругами. Головним меседжем нашої акції є прохання зупинити агресію! Ми досягнемо бажаного тоді, коли влада пристане на заклики народу і припиниться протистояння, – розповіла «Дню» ініціатор акції Уляна Смирнова. –  На візках нас вийшло п'ять людей, але було багато людей, які мають інвалідність, але не явну, відгукнулося багато волонтерів, за що їм низький уклін!. З різних міст писало дуже багато народу, що вони з нами і що шкодують що не можуть приїхати – дуже холодно! Просили роздрукувати фото та понести на Майдан. Ми зробимо колаж і віднесемо на барикади.

Страшно? Звичайно, страшно… Страшно, коли почали писати бридкі речі, страшно, коли звинувачують у маніпулюванні нашим положенням… Оце страшно! Що люди не розуміють, що візок нам голову не пошкодив, ми такі самі люди, як і всі, можливо, трохи менше захищені фізично. На Майдані була одна реакція – нас вітали та багато хто казав «Дякую!».

Уляна Смирнова розповіла, що в найближчих планах – вивісити на барикадах згаданий вже колаж. А ще Уляна планує спробувати себе у якості волонтера.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати