Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подаруй пульс життя

12 серпня, 11:19
ФОТО ОЛЕКСАНДРА НЕДОБОРА

На даний час Україна перебуває у дуже важкому становищі, адже у вирі воєнних подій в зоні АТО дуже багато солдат нашої армії, захищаючи Батьківщину та нас з Вами, отримують важкі поранення. У зв’язку з цим по всій Україні небайдужі люди організовують тисячі акцій по збору коштів для лікування українських бійців. У кожній області діють власні волонтерські групи та організації, які роблять все можливе, аби рятувати життя пораненим. В Києві також проводяться багато благодійних акцій, аукціонів, виставок та концертів, виручені кошти з яких йдуть на лікування українських бійців та на потреби української армії. Одна із таких – нещодавня благодійна акція, організована в парку ім. Тараса Шевченка Тамарою Недобор, яка є членом всесвітньої благодійної організації Rotary International та молодіжною гілкою цієї організації – Rotaract. Метою цього заходу був збір коштів для важкопораненого українського бійця – Ігоря Лук’янця, який зараз перебуває в Центральному воєнному госпіталі м. Києва з численними пошкодженнями органів черевної порожнини, переломом кісток та тазових кісток.

«Насправді, мета цього заходу дуже проста – ми хочемо допомагати тим людям, які потребують допомоги, - зазначає співорганізатор благодійної акції Максим НЕДОБОР. - Хоча програма дійства і була створена за 3 дні власними силами і зв’язками, проте про акцію дізналася велика кількість людей, які прийшли підтримати нашу ініціативу».

За словами організаторів, подібні акції не можуть залишити осторонь нікого, особливо в той час, коли українські бійці захищають нас та країну на Сході України. Саме тому до заходу активно долучилося чимало майстрів, які проводили майстер класи із в’язання крючком (Маріта), виготовлення різноманітних речей в техніці орігамі. Також всі охочі могли долучитися до квіткового кутюру від LoraShen, та взяти участь у виготовлення амулетів-оберегів.

ФОТО ОЛЕКСАНДРА НЕДОБОРА

«Для всіх нас ця акція зараз дуже важлива, адже головне – звернути увагу на проблему. Люди не вірять в її реальне існування. Живуть як жили в своїх квартирках і не думають, що всі ці події поруч. Тому я прийшов сюди, аби допомогти людям усвідомити, що разом ми зможемо змінити це та врятувати життя багатьох наших захисників, - коментує «Дню» ведучий благодійної акції «Подаруй пульс життя», член всесвітньої молодіжної благодійної організації Rotaract Ян БИКОВЕЦЬ. - Хоча зараз активність громадян знизилася в силу того, що інформативна стрічка переповнена новинами про напружену ситуацію в країні, проте на акцію завітало дуже багато людей. Люди хочуть відпочити, втекти від цього, і найкращими ліками є відвідування подібних заходів».

Учасниками дійства також було багато небайдужих митців, вокалістів та творчих колективів: театр"Райдо", гурт "VOC_OUT", ТаRuta, Юрій Сушко, Яніна Дияк, Неля Франчук та молода, перспективна вокаліста-аматор Аліна Перепелиця, яка привертала увагу до заходу своїм неповторним вокалом.

«В Україні зараз відбувається дуже багато благодійних заходів,і це не може не радувати, - ділиться враженнями від дійства член вокального колективу "VOC_OUT" Олег МАМАЙ. – При кожній можливості ми стараємося брати участь у подібних заходах, адже все, що зараз відбувається - як ніколи об’єднує нашу країну. В певний момент ми зрозуміли, що можемо в цей нелегкий час хоча б морально підтримати українських військових, а тим більше зараз є чудова змога зібрати хоч якісь кошти для поранених. Я вважаю, що лише спільними зусиллями ми зможемо дійти до перемоги!»

Українським бійцям на передовій Олег побажав, щоб вони «вже найближчим часом хвалилися своїми подвигами, кожен у своїй «сім’ї вольній, новій». А для підтримки морального духу пораненого, організатори записали відеозвернення від усіх учасників заходу, яке передали Ігорю. Також діти та всі охочі могли долучитися до написання листівки-подяки нашим воякам у зоні АТО.

«Ми всі – люди урбанізації, не вміємо дивитися далі екрана планшета, не вміємо слухати далі своїх навушників у вухах, не вміємо бути людьми, бути поруч, допомагати, співпереживати, - говорить Ян БИКОВЕЦЬ. Проте ця акція показала зовсім протилежне – українці вміють співчувати та допомагати тим, хто їх захищає. І це не може не радувати».

Захід завершився дуже символічно: виготовлені дитячими руками журавлики запустили у небо разом із синьо-жовтими кульками. Спільними зусиллями вдалося зібрали 6 758 грн. для Ігоря Лук’янця, які передали в госпіталь мамі хлопця та дружині разом з листівками і листом. Акцію планують продовжувати в соціальних мережах, де продаватимуть різноманітні рукодільні речі, в тому числі екосумки від Валерії Марчі, постери з патріотичною символікою та книги видавництва А-БАБА-ГА-ЛА-МАГА.

«Зараз дуже важливо організовувати подібні благодійні акції для того, щоб змінювати свідомість людей, доводити, що разом ми – сила, що спільно люди можуть змінити ситуацію на краще, - підсумовує результати акції Тамара Недобор, організатор. - І це доводить наш сьогоднішній візит до Ігоря. Звичайно, наші кошти не здатні вирішити проблему в цілому, але це струмок у загальній ріці необхідних фінансів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати