Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шукаймо... писанку!

Уже 6 квітня у Львові розпочнеться Великодній фестиваль
05 квітня, 12:19

У Львові знову хурделиця, але попри негоду, місто Лева активно готується до Великодніх свят. Вже 6 квітня у Львові стартує Фестиваль Писанок, котрий триватиме цілий місяць. Це вже третій такий захід, але цього року його програма значно розшириться і запропонує львів’янам та гостям міста різнопланові мистецькі та інтерактивні дійства. «Зокрема, вперше відбудеться акція «Полювання на писанки». Сенс її у тому, щоб за допомогою карти розташування знайти писанки (а їх буде заховано аж 50!) та відправити текстове повідомлення з відповідним позначенням коду, що вказаний на писанці, на номер 212. Акцію висвітлюватимуть місцеві засоби масової інформації, зокрема — радіо «FM Галичина», слухачі якого кожного дня першими дізнаватимуться про всі знайдені писанки й навіть отримуватимуть підказки щодо місця знаходження інших. Той «мисливець», що вполює найбільше писанок, отримає головний приз фестивалю — золоту писанку!

Також в рамках фінальної частини фестивалю на площі Ринок відкриються Великодні писанковий ярмарок та арт-майстерня, де перебігатимуть майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, — розповів «Дню» організатор ІІІ Фестивалю Писанок у Львові Андрій Сидор. — Плануємо й великий Великодній концерт, виступи християнських колективів, показ фільмів на Великодню тематику. А ще — конкурс на найсмачнішу паску, виставку півметрових мистецьких писанок у Галереї писанок, різноманітні водні атракції впродовж обливаного понеділку і, звичайно ж, прикрашання міста унікальними писанковими деревами, що створить неповторну весняну Великодню атмосферу».

В рамках фінальної частини Фестивалю Писанок на площі Ринок відкриють унікальну «Галерею мистецьких писанок».

Проза сумнівом, потішать львів’ян та гостей міста 4-метрова Диво-писанка, п’ять десятків півметрових та декілька метрових писанок, що їх встановлять у самісінькому центрі Львова — на площі Ринок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати