Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сімейне життя Самсона

18 лютого, 00:00

Негабаритні частини своєї тілесної конструкції, що виступають, відстовбурчуються або розвіваються, людина, хоч і, буває, страждає від їхньої незручності, вважає за краще не різати. Укоротиш — не вернеш, а якщо так, то вже ліпше пристосуватися використовувати їх за всією їхньою довжиною, а у хвилини, коли використання не передбачається, надійно зберігати. Не те з волоссям.

З одного боку — природа вирощує їх на нас сама (а перестає вирощувати тільки для покарання за наші гріхи). Із другого боку, оскільки ніяких практичних функцій у волосся в ході еволюції не залишилося, їх наявність перетворилася на символ. А якщо символ, значить, це вже прерогатива ідеології. А де замішано ідеологію, там уже завжди бабця казатиме надвоє. Там ця бабця встановить норму і будь-яке від неї відхилення розглядатиметься як виклик, демонстрація й провокація. Отже — викриття, переслідування й викорінювання. Вирок остаточний, оскарженню не підлягає: стригти — й негайно (а хто поголився без медичної або юридичної на те санкції, тим негайно оволоситися).

Отож не сперечайся, Самсонку, заріс, час стригтися. Для чого тобі довге волосся, одна морока з ним. Он подивися, молодь уся з короткою стрижкою. Сідай, будеш у мене і модним, і стильним, і ні в яку перукарню ходити не треба.

Більше Самсон не бігає полями і не мучить левів, не псує воріт філістимлянам і не руйнує колон. А ослячу щелепу Даліла сховала, як стару іграшку. Нічого, й сам здоровіший буде, й іншим спокійніше.

Сиди смирно, Самсонку, не крутись. А то нерівно обстрижу — негарний вийдеш…

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати