Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свіжий погляд на Всесвіт

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького оновили астрономічну обсерваторію
01 червня, 11:16
ФОТО З САЙТА MON.GOV.UA

Так, обсерваторію обладнали сучасним механізмом автоматичного повороту купола, що дозволить дистанційно працювати з телескопом під час проведення досліджень. Також у виші планують розробити мобільний додаток для управління телескопом. Новину повідомили на сайті Міністерства освіти і науки України.

Для досягнення таких результатів фахівці попередньо відремонтували приміщення астрономічної лабораторії, виготовили монтувальну установку, придбали потужніший телескоп тощо.

«Телескоп для обсерваторії виготовили працівники черкаського науково-виробничого комплексу «Фотоприлад». На осучаснення обсерваторії наш виш виділив близько 20 тисяч гривень. Це був останній етап робіт, які спрямовані на автоматизацію усього комплексу», — цитують на сайті МОН директора Навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій ЧНУ Юрія Ляшенка.

Відтепер на базі комплексу проводитимуть дослідження астрономічних об’єктів методом візуального спостереження і фотографування. А вже найближчим часом планують екскурсії для школярів і вчителів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати