Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Тиса – ти саме життя»

Робота з такою назвою набрала найбільше вподобань за результатами інтернет-голосування в міжнародному відеоконкурсі «Дунайський митець»
18 січня, 10:25
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ХОМЕНКА

Її автор — переселенець зі Станиці Луганської Денис Савченко, котрий зараз проживає і навчається у місті Тячів, що на Закарпатті. Днями юнака запросив у гості, привітав і вручив подарунок міністр екології та природних ресурсів України Остап СЕМЕРАК. «Денис — хлопець з обмеженими фізичними можливостями, що, втім, не позбавляє його оптимізму та якоїсь особливої радості у ставленні до життя. Незважаючи на систематичні медичні операції та труднощі з пересуванням, юнак активно займається спортом і мріє стати тренером-реабілітологом. Вражаюча сила духу та неудавана скромність. Людина, котра сама потребує допомоги, взялася до справи порятунку річки Дунай. Так Денис бачить свій внесок у розвиток країни», — зазначив пан Семерак у дописі на «Фейсбуці».

Дуже символічно, що саме робота вимушеного переселенця зі сходу про проблему закарпатської річки перемогла на конкурсі, і це ще раз доводить: ми живемо в країні, де схід і захід разом. «Денис Савченко з мамою та бабусею приїхав у Закарпаття 2014 року зі Станиці Луганської, що на Луганщині. Наразі навчається в одинадцятому класі Тячівської ЗОШ І — ІІІ ст. №1 ім.            В. Гренджі-Донського. Діти і класний керівник зустріли його доброзичливо, упродовж цих років допомагали йому в усьому навіть тоді, коли йому було тяжко пересуватися після операції. Юнак любить читати, займається спортом, відвідує тренажерну залу, полюбляє плавання й допомагає мамі по господарству. Бере участь у змаганнях з «Інваспорту», — розповіла «Дню» педагог-організатор Вікторія ОСТРЕШКО.

Ідея взяти участь у конкурсі і зняти таке відео у школяра з’явилася ще влітку. «1 липня 2017 року в Тячеві відбувся захід «День Дунаю в басейні Тиси», за програмою якого проходив конкурс селфі — відео «Моє життя і Тиса». Хлопець багато подорожував Закарпаттям, і коли почув про конкурс, то зразу згодився взяти участь. Дуже подобається йому місце біля річки Тиси, де він зараз мешкає», — зазначила вчителька.

Перемога для старшокласника — дуже важлива, а подарунок надасть можливість досягати нових цілей. «Подарунком я задоволений. Від організаторів міжнародного конкурсу отримав квадрокоптер, завдяки якому зможу знімати нові відео і бачити карпатські краєвиди з висоти пташиного польоту. Для мене ця перемога — це віра в себе, в мої сили. Дякую всім, хто мене підтримав: це однокласники, вчителі, рідні, знайомі, взагалі вся Україна. Адже без цієї підтримки я не одержав би перемоги», — сказав Денис «Дню».

Переглянути роботу переможця «Тиса — ти саме життя» можна за посиланням: https://www.youtube.com/ watch?v=4qCPDVaRZ-4&t=22s.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати