Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уже 41-ша акція

Активісти під посольством РФ показали, як агресор фабрикує правосуддя, і нагадали про жертв насильницьких зникнень
27 листопада, 10:09
ПЕРЕДРУКОВУЄТЬСЯ З ДОЗВОЛУ «РАДІО ВІЛЬНА ЄВРОПА» / «РАДІО СВОБОДА»

Цього вівторка під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели вже 41-шу акцію #Where_is_Ervin, щоб підтримати близьких жертв насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму. «День» пише про них ще з 2016 року — часу, коли Ервін Ібрагімов зник. Нагадаємо, члена регіонального меджлісу кримськотатарського народу в Бахчисараї та виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар викрали на окупованому півострові біля його власного будинку 24 травня 2016 року. Камери відеоспостереження зафіксували, що зробили це люди в формі співпрацівників ДАІ. Був зафіксований і автомобіль, на якому забрали чоловіка. Але жодної достовірної інформації про місцезнаходження Ервіна Ібрагімова досі немає.

«Про цю проблему необхідно говорити постійно. Якщо про арештантів відомо хоча б, де вони перебувають, то про цих людей мовчать, незрідка навіть не знають їхніх імен», — казала в коментарі «Дню» ще в жовтні 2016 року (див. № 193 від 26 жовтня 2016 року) Таміла Ташева, співзасновниця і координатор громадської організації «Крим SOS», яку з 25 жовтня 2019 року призначено заступницею Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим. І активісти саме так і роблять. Під час акції цього вівторка вони показали, як «правоохоронні органи» окупантів кидають у свою «м’ясорубку правосуддя» життя людей. «Для одних, не згодних з окупацією, «фабрикують фарш» з надуманих звинувачень та кримінальних справ. Для інших, в нашому випадку, рідних та близьких жертв насильницьких зникнень, перекручуються «факти», наприклад, про причетність «правоохоронців» до викрадень людей, що б не проводити належного розслідування», — йдеться в описі акції.

«Насильницькі зникнення разом з тим, що є дуже великими особистими трагедіями як для жертв, так і для їхніх рідних, ще є частиною тієї репресивної політики, політики залякування, яку проводить Росія в окупованому Криму. Для того, щоб знищити, зупинити опір окупації і зупинити будь-який прояв інакомислення», — розповів про акцію юрист громадської організації «Крим SOS» Денис Савченко, передає ru.krymr.com. Цю акцію, додав Савченко, присвятили сім’ї колишнього політв’язня, кримського євромайданівця Олександра Костенка. Зокрема самому кримчанину, його батькові Федору, який зник у березні 2015 року і його синові Євгену, якого 2016 року в Криму оштрафували «за неповагу до суду» на 60 тисяч рублів.

Також активісти ГО «Крим SOS» нагадали: від початку окупації і анексії Криму Росією на півострові було викрадено 43 людини. З них 15 досі не знайдені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати