Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В очікуванні «Почайни»

Профільна комісія КМДА ухвалила рішення щодо перейменування станції метро «Петрівка» на честь легендарної річки
21 вересня, 10:28
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Щоб перейменування відбулось, тепер ініціативу мають підтримати депутати Київради. «Перейменування повинне відбутися, оскільки це рішення відповідає закону про декомунізацію, — переконаний  Костянтин БОГАТОВ, депутат Київради від «Самопомочі» (його слова наводять на сайті столичного осередку партії). — «Петрівка» названа на честь революціонера Петровського, який достатньо багато натворив біди для України, а Почайна — це назва річки, яка там протікає. Відповідно, кращої назви не придумати. Члени Комісії з питань найменувань підтримали ініціативу одноголосно».

Саме Костянтин Богатов разом із засновницею організації «Громадський рух «Почайна» Аннабеллою Моріною ініціював перейменування «Петрівки» на «Почайну». Громадське обговорення проекту на сайті Київської міської держадміністрації тривало з 1 березня по 1 травня цього року. У ньому взяли участь 1942 особи, з яких підтримали ініціативу — 1426.

Інше важливе рішення: Комісія з питань найменувань КМДА повторно розглянула пропозицію щодо перейменування вулиці Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина, видатного економіста і мецената. У підсумку комісія рекомендувала міському голові внести відповідне подання до Київської міської ради, повідомляють на сайті КМР. Громадське обговорення цього проекту теж тривало з 1 березня по 1 травня. До нього долучились 955 осіб, з них підтримали перейменування — 769.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати