Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вчу підлітків вірити в себе»

Всі виховні колонії країни відвідає музикант Artisto в межах туру «Діти — майбутнє України»
04 лютого, 10:49
ФОТО З САЙТА YOUTUBE.COM

Тур триває з 1 до 6 лютого. Ростислав Бьоме, який виступає під псевдонімом Artisto, вже побував у Ковельській і Дубенській виховних колоніях для неповнолітніх. Попереду — Кременчук, Подвірки і Запоріжжя.

ГУМАНІТАРНА І МОРАЛЬНА ДОПОМОГА

«Це — ціла кампанія для дітей, щоб вони повірили в себе, — розповідає Artisto. — З одного боку, це — гуманітарна допомога, бо привожу у колонії шкарпетки, білизну, зошити, ручки. Водночас проект мотивує дітей, вони починають бачити якісь перспективи для себе. Пояснюю дітям, що ціль і мрія — найважливіше у житті. А наприкінці наших зустрічей підлітки записують у зошитах свою мрію і шлях до її реалізації».

У колоніях музикант розповідає і свою історію. Artisto народився в Україні, але понад 10 років живе у Німеччині. Музикант мріяв змінити Україну і створив пісню Revolution Ukraine — через неї хотів об’єднати всіх громадян заради позитивних перетворень. Ця пісня стала свого роду гімном Революції Гідності.

«Я вчу дітей вірити в себе. Пояснюю, що мрії збуваються, що можна досягти всього у житті — треба тільки дивитися вперед, не застрягати у минулому, — розповідає Artisto. — Хочу, щоб усі діти України зрозуміли, що вони — круті. У школах не говорять, що все можливе і треба досягати своєї мрії. А від мене підлітки це чують. Ми співаємо разом, вони відчувають зміст моїх слів, заряджаються енергією. Сподіваюся, це зерно у них потім проросте».

«ІНСТРУКЦІЯ ВІД ДИТИНИ, ЩО ПЕРЕЖИЛА ВІЙНУ»

На зустрічах артист зо три години спілкується з підлітками, потім вони фотографуються. Згодом Artisto планує зробити з цих світлин плакати і розіслати їх дітям. «У колоніях життя дуже своєрідне. Спочатку усі закриті, а наприкінці зустрічей відкриваються, — усміхається музикант. — Знаю, що кожний має всередині бажання бути любимим, щоб йому казали, що він — хороший. І коли діти бачать інтерес до них, то розкриваються, починають розповідати про свої мрії. Питають, що робитиму далі. Ми обмінюємося контактами. Записують мій номер телефону. Деякі хлопці з колоній вже дзвонять. Кажуть, що хочуть допомагати мені, коли вийдуть на волю».

Фактично, цей проект — ініціатива самого Artisto. Ідею підтримали українська діаспора у Вашингтоні, благодійна організація United World Organisation і пенітенціарне душпастирство Української греко-католицької церкви. Музикант хоче знайти якомога більше однодумців, які б створювали подібні проекти. «Треба, щоб усі знали про дітей в колоніях та інтернатах, бо вони там, наче у коробках, — ділиться Artisto. — А ми можемо багато чому від цих підлітків навчитися — тільки треба показати їх загалу. Моя мрія — інтегрувати цих дітей у суспільство».

Вже наступного тижня музикант виступатиме на сході України, у Лисичанську, Артемівську і Костянтинівці. Artisto хоче втілити якомога більше просвітницьких проектів, прагне виступати у школах, університетах, інтернатах. І також — продовжує займатися творчістю. Artisto каже: «На зустрічах ми з підлітками разом співаємо мою нову пісню, яку ще не записав. Коли був тур сходом України, розмовляв з дітьми про те, як можна досягнути миру, і один хлопчик сказав: «Не хвилюватися, подумати і домовитися». Це — інструкція від дитини, що пережила війну. І про це — моя нова пісня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати