Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Віталій Марків не винен»

Українці провели у Венеції акцію на підтримку засудженого нацгвардійця
09 жовтня, 10:38

«Українці, які зібралися на п’ятому ювілейному Фестивалі української культури «Укро-2019» у Венеції, об’єдналися в думці про те, що нацгвардієць Віталій Марків НЕ ВИНЕН, і будуть до кінця відстоювати та боротися за те, аби його виправдали», — написала на своїй сторінці у ФБ пані Леся Цибак, долучивши до допису фото з акції.

Організатором фестивалю української культури «Укро-2019» стала «Громада УГКЦ у Венеції» та «Українська школа Св.Марка у Венеції», що отримали перехідне право на проведення фестивалю шляхом перемоги на фестивалі «Укро-2018» у м.Падова. Мета та місія заходу — сприяти популяризації української культури різних жанрів на території Італії серед української діаспори, італійського населення та іноземних громад. Створювати імідж України як країни з різноманітною та багатою, сучасною та старовинною культурою. Створювати можливість для асоціацій, українських спільнот та громадян, що постійно проживають на території Італії, демонструвати самодіяльні колективи, пропонувати талановитих митців, співаків та танцюристів українського походження. Доносити українську культуру до іноземного суспільства та сприяти культурному обміну.

Водночас учасники заходу не залишилися осторонь долі несправедливо засудженого Віталія Марківа. 12 липня італійський суд засудив Марківа до 24 років ув’язнення. Два роки він перебував під вартою у в’язниці в Італії, нагадує Укрінформ. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, звинувативши в смерті на Донбасі італійського репортера Андреа Роккеллі. Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті репортера та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати