Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За вірність обраному шляху

Корони «Дня» удостоєні історики Юрій Терещенко, Тетяна Осташко та Георгій Папакін — за нонконформізм у науці
28 грудня, 11:09

Легко досліджувати тему, яка визнана фахівцями, і суспільством також,  перспективною, «трендовою» і беззаперечною. Значно важче — думати над проблемою або добою історії, які внаслідок  низки причин (часто політичних) перебувають на «маргінесі» громадської уваги, переконувати суспільство: отут і криються дуже важливі  для нації речі. До того ж, долаючи стереотипи пострадянської історіографії.

Професор Юрій Іларіонович Терещенко, його дружина, історик Тетяна Сергіївна Осташко та доктор історичних наук Георгій  Володимирович Папакін не одне десятиліття свого життя віддали тому, аби розповісти українцям про Гетьмана Павла Скоропадського, про значення зробленого ним.

Володарі цьогорічної Корони «Дня» писали  про Скоропадського ще в ті «незабутні» часи, коли це могло вартувати кар’єри — і це щонайменше. Така інтелектуальна чесність неодмінно має бути не лише помічена, а й поцінована суспільством. Тому висока нагорода — Корона «Дня» за нонконформізм у науці —  є цілком  заслуженою. Вітаємо трьох шанованих в Україні вчених, удостоєних почесної відзнаки «Дня»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати