Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Знову порушено права Олександра Шумкова»

Омбудсмен Людмила Денісова невідкладно звернулася до Татьяни Москалькової щодо ненадання медичної допомоги незаконно засудженому українцю
08 листопада, 11:06

«Знову порушено права незаконно засудженого Олександра Шумкова, якого утримують у ФКУ ВК 4 УФСІН Росії по Тверській області. Згідно з отриманою інформацією, після завершення голодування в Олександра Шумкова значного погіршився стан здоров’я, тому він зараз знаходиться в ФКЛПУ ОБ УФСІН Росії по Тверській області, — написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, — Його турбує сильний головний біль, а також сильний біль у ділянці спини та судоми. Співробітники лікувального закладу не надають необхідної медичної допомоги. Більше того, дають пігулки та ін’єкції, не пояснюючи їх дію на організм Олександра Шумкова. Крім того, шприци для ін’єкцій наповнюються в іншому приміщенні, що несе небезпеку отримати інфекційне захворювання».

«У невідкладному порядку звертаюся до Уповноваженого РФ з прав людини Татьяни Москалькової терміново вжити необхідних заходів, аби відновити права громадянина України, а саме сприяти проведенню повного медичного обстеження, за результатами якого надати відповідну кваліфіковану медичну допомогу», — зазначила українська омбудсмен.

Олександра Шумкова затримали на території Росії у серпні 2017 року. «У грудні 2018 року російський суд засудив Шумкова до чотирьох років загального режиму за участь в організації «Правий сектор», яку російська влада вважає екстремістською», — нагадує nv.ua.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати