Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кардіограма» корупції

Україна — 107-а із 159
20 жовтня, 00:00

Україна у рейтингу займає 107-у позицію. Згідно з останнім рейтингом Transparency International («Міжнародна прозорість»), у нас корупція більша, ніж у Вірменії (88-е місце), але менша, ніж у Туркменістані (155-е). Росія виявилася на 126-у місці. Ще рік тому Україна посідала 122-е місце. Щоправда, три роки тому — 86-е місце.

«Показники корумпованості» колишніх республік Радянського Союзу мають не дуже привабливий вигляд. Лідирують балтійські країни — Естонія на 27-у місці, Латвія на 51-у. Білорусь і Казахстан розділили з Україною 107-е місце. Молдова займає 88-е, Азербайджан і Узбекистан — 137-е.

Найменш корумпованими у світі Transparency International, як і торік, із 159 країн визнала Фінляндію, Ісландію, Нову Зеландію, Данію. Найбільш корумпованими країнами у цьому році є Гаїті, М’янма, Туркменістан, Бангладеш і Чад.

Звіт Transparency International ґрунтується на даних опитувань бізнесменів, учених і експертів. Transperency International була створена як громадська група в 1993 році політиками й представниками великого бізнесу. Вона добре відома своїм iндексом сприйняття корупції, який складається щорічно з 1995 року. Іншими словами, індекс Transperency International відбиває не сам рівень корупції, а уявлення про нього. Чимало провідних компаній світу послуговуються саме ним перед тим, як приймають рішення про вкладення своїх інвестицій в економіку тієї чи іншої країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати