Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

22 листопада, 00:00

На черзі Цільовий план-2004

Цільовий план Україна-НАТО на 2004 рік, як планується, буде затверджено 5 грудня під час чергового засідання Комісії Україна — НАТО, яке відбудеться у Брюсселі на рівні голів МЗС. Про це Інтерфакс-Україна повідомило учора джерело в Національному центрі з питань євроатлантичної інтеграції при Президенті України. За словами співрозмовника агентства, 26 листопада у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна — НАТО на рівні послів, під час якого буде попередньо розглянуто проект Цільового плану та узгоджено спільні заходи. Співрозмовник агентства також нагадав, що проект Цільового плану близько місяця тому було подано до штаб-квартири НАТО і через місію України при Альянсі передано до міжнародного секретаріату НАТО. «Україна врахувала значну частину поправок НАТО і очікується, що узгоджений Цільовий план буде прийнято у визначений термін», — зазначив співрозмовник агентства. Раніше планувалося, що Цільовий план Україна — НАТО на наступний рік буде затверджено вже 20 листопада.

Україна — Канада: вдячність за підтримку

Питання європейської та регіональної безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції України, участь українських миротворців у стабілізаційних силах в Іраку обговорили в четвер на зустрічі міністр оборони України Євген Марчук і посол Канади в Києві Ендрю Робінсон. Як повідомила прес-служба Міноборони, зустріч відбулася на прохання канадської сторони. Є. Марчук на зустрічі подякував уряду Канади за підтримку в реалізації багатьох спільних проектів, зокрема, знищення кількох мільйонів протипіхотних мін, що знаходяться на складах Збройних сил України, в яких закінчився термін зберігання, а також у навчанні українських офіцерів на курсах мовної підготовки та підготовки штабного персоналу. Міністр наголосив, що для ЗСУ має велике значення міжнародна підтримка з боку Канади, особливо у підготовці українського миротворчого персоналу, і висловив надію на подальшу підтримку канадської сторони. Е. Робінсон запевнив Є. Марчука в тому, що його країна й надалі виступатиме партнером України в усіх спільних проектах, а також підтримуватиме нові ініціативи, що мають взаємний інтерес.

Завершився візит Буша до Британії

Президент США Джордж Буш прибув учора із Лондона до містечка Седжфілд на північному сході Англії. Седжфілд — рідне місто британського прем’єр-міністра Тоні Блера. Таким чином офіційна частина державного візиту Буша до Великої Британії завершилася. Під час перебування в Лондоні Джордж Буш наголосив, що весь світ повинен продовжувати вести боротьбу проти міжнародного тероризму. «Не може бути жодних відступів, компромісів у протистоянні із загальним злом. У постійній та повсюдній боротьбі ми зможемо його повністю перемогти», — зауважив президент. Під час відвідування Седжвілда з метою безпеки високу делегацію супроводжували понад тисяча поліцейських (один вартовий порядку на двох жителів містечка).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати