Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про нас

14 листопада, 00:00

«Телебачення передало найкращі побажання та привітання президентів сімох країн з нагоди 80-ї річниці незалежності Польської держави... Кучма побажав Польщі «100 років». Він сказав, що Україна відродилася в той же час, що і Польща, але не змогла захистити виборену незалежність».

Польська агенція новин ПАП, 11 листопада

«Учора було розголошено план, згідно з яким надається $1,6 мільярда на перетворення незакінченого радянського авіаносця на плавучий готель і палац для розваг, який буде пришвартовано в Макао. У заіржавілому корпусі непридатного до плавання корабля буде розміщено більше як 600 кімнат, нічні клуби, сауни, кімнати з караоке, військовий музей, дитячий військовий ігровий майданчик... Плани «Агенції туристика е Діверсоес Чонг Лот» було оприлюднено після виголошення сумнівів про те, чи не використовуватиметься військовий корабель, закуплений в України, для намірів Китаю побудувати свій власний авіаносець. Компанія зазначила, що це буде перший у світі авіаносець, переобладнаний на плавучий готель. «Чонг Лот» купило «Варяг» за $20 млн. у березні після того, як офіційна українська інформагенція назвала Пекін «найвірогіднішим покупцем». Буксирування судна, яке має 306 метрів завдовжки і яке позбавлене військових приладів і двигунів, із чорноморського порту Миколаїв, де корабель було кинуто 1992 року після розвалу СРСР, розпочнеться через «кілька днів», оголосила компанія».

«Сауз Чайна Морнінг Пост», 11 листопада

«Двадцять три українських лікарі цього місяця відвідують лікарні навколо Денвера, переживаючи, що таку систему охорони здоров’я вони не можуть собі дозволити. Будучи гостями американського уряду, вони бувають скрізь: від медичних кабінетів — до гінекологічних оглядових кімнат, розпитуючи працівників, — від таких, що не мають спеціальної медичної освіти, — до лікарів, що приймають по 30 пацієнтів за день. Український вердикт системі охорони здоров’я США: дуже ефективна. Але гості рішуче заперечують проти принципів, які вони вважають нав’язаним засобом одержання прибутків. «Ми не хочемо одержувати доходи із поганого здоров’я пацієнтів», — сказав Віталій Черненко, лікар, який також працює в українському парламенті... Українці досі неохоче відмовляються від запровадженого за радянських часів принципу, за яким кожен отримує однакове право на охорону здоров’я, що оплачується урядом».

«Денвер Пост», 9 листопада

«Ураховуючи те, що Українській православній церкві 1010 років і що її патріарх ніколи не був у США, Антон та Ольга Филимончуки не мали жодних сумнівів щодо поїздки цими вихідними за 440 миль від їхньої домівки в Глен-Спей, штат Нью-Йорк. «Таке трапляється раз на тисячу років, це — особливий випадок, — сказала Ольга Филимончук. — Ми не хочемо пропустити таку нагоду». Филимончуки були серед 200 схвильованих віруючих, які заповнили Українську православну церкву Святого Стефана, аби побувати на тригодинній Божественній літургії Патріарха Філарета. Служба включала спеціальну емоційну молитву за мільйони українців, які померли від голоду в 30-х роках, ініційованого політикою радянського диктатора Йосипа Сталіна... Перший візит Філарета до Америки є частиною місії збирання грошей для відбудови багатьох українських церков, які комуністи перед розвалом СРСР знищили або перетворили на музеї».

«Плайн Дилер», 9 листопада

Переклад Наталі ВІКУЛІНОЇ, «День»

№219 14.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати