Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна-НАТО: крок вперед, три назад

10 червня, 00:00
Ростислав ДЕМЧУК В коридорах штаб-квартири НАТО запахло скандалом. 9 червня помічник Генерального секретаря НАТО Ентоні Крег поінформував журналістів, що вранці 12 червня відбудеться засідання спільної комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Того ж дня, як повідомив кореспондент ДІНАУ, з Києва надійшло повідомлення, що Україна не готова до проведення цього заходу, оскільки міністр оборони України генерал-полковник Олександр .Кузьмук за станом здоров’я до Брюсселя прибути не може, а його заступник генерал-полковник Іван Біжан достатньо не підготовлений і не поінформований для участі в засіданні спільної комісії Україна-НАТО.

Проте українські дипломати в Брюсселі запевняють, що усі матеріали щодо засідання комісії Україна-НАТО вже давно знаходяться в Києві у Міністерстві оборони. Тому генералу Біжану слід прочитати лише кілька сторінок тексту, написаних українською мовою. Це можна зробити в літаку чи в автомобілі по дорозі до Брюсселю.

Звісно, військове та політичне керівництво альянсу відмову самого Києва від проведення засідання спільної комісії Україна-НАТО інакше, як демарш, не сприйме. Про це заявив кореспондентові ДІНАУ високопоставлений чиновник НАТО, який побажав залишитися не названим.

Брюссель
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати