Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

10 серпня, 11:40

5 серпня 2018 року. Острів Ломбок. Землетрус магнітудою 6,9 балів, який вразив індонезійський острів Ломбок у неділю 5 серпня, забрав життя щонайменше 347 людей, 1500 — дістали поранення, 165 тис. — були змушені покинути свої домівки, повідомляє CNN. Індонезія розташована в Тихоокеанському вогняному поясі, тому її регулярно вражають землетруси. 2004 року підземні поштовхи в Індійському океані спричинили цунамі, внаслідок якого загинуло понад 200 тис. людей.

8 серпня 2018 року. Моншіке. Боротьбу з лісовими пожежами в Португалії ведуть майже півтори тисячі пожежників, 450 пожежних машин і більш ніж десять літаків. Вогняна стихія вирує на півдні країни ще з третього серпня і невпинно рухається зі схилів Моншіке на південь до Алграве, попри спроби влади уникнути повторення сценарію минулорічних пожеж, що забрали життя 114   людей, передає Reuters. Експерти кажуть, що вогонь знищив уже 21 тис. гектарів лісу.

7 серпня 2018 року. Париж. У Франції цього тижня стовпчик термометра піднявся до 36 градусів за Цельсієм, а в 67 регіонах країни було оголошено помаранчевий рівень небезпеки. Через спеку зріс рівень забруднення повітря, тому в Париж, Ліон і Страсбург обмежили в’їзд деяких типів авто, зазначає  Euronews.

7 серпня 2018 року. Богота. Під час інавгурації новий президент Колумбії Іван Дуке пообіцяв об’єднати країну, боротися з корупцією і покращити стан економіки, зазначає Бі-Бі-Сі. Крім цього, він наголосив на тому, що змінить мирну угоду з повстанською групою FARC. 42-річний Дуке став наймолодшим лідером Колумбії за 70 років і змінив на цій посаді Хуана Мануеля Сантоса, який керував країною з 2010 року упродовж двох термінів.

7 серпня 2018 року. Тбілісі. Біля секції інтересів Російської Федерації в посольстві Швейцарії у Грузії відбувся протест з нагоди десятої річниці початку п’ятиденної російсько-грузинської війни, що закінчилася фактичною окупацією російськими військами грузинських регіонів Абхазія та Південна Осетія і визнанням РФ їхньої незалежності. «Те, що робила і робить Росія проти суверенної держави, — це війна між Росією та Грузією, це агресія, це окупація і зневажання всіх міжнародних норм», — заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, повідомляє DW.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати