Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

02 грудня, 10:52

28 листопада 2016 року. Алеппо. Десятки людей загинули внаслідок наступу сирійських військових на східні райони міста Алеппо, які перебувають під контролем опозиції. За даними рятувальної групи «Білі шоломи», із районів, де тривають бої, втекли майже 70 тис. людей.

30 листопада 2016 року. Брюссель. Єврокомісія оприлюднила план щодо створення спільного оборонного фонду обсягом п’ять мільярдів євро. Планується, що ці кошти витрачатимуть на закупівлю вертольотів чи на розробку сучасних безпілотників. За оцінками Єврокомісії, відсутність співпраці у сфері оборони коштує європейським країнам від 25 до 100 млрд євро щорічно. На фото зліва направо: верховний представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні, віце-президент Єврокомісії Юркі Катайнен і єврокомісар Ельжбета Беньковська.

30 листопада 2016 року. Карденас. Солдати та жителі вишикувалися уздовж дороги, якою провезуть прах кубинського лідера Фіделя Кастро на його шляху до рідного міста Сантьяго-де-Куба, де він буде похований 4 грудня. Фіделя Кастро провезуть за маршрутом «Каравану свободи» — переможної ходи, що пройшла через усю країну після перемоги революції 1959 року.

30 листопада 2016 року. Шапеко. На стадіоні «Арена Конда» вшанували пам’ять 19 гравців бразильського футбольного клубу «Шапекоенсе», загиблих внаслідок авіакатастрофи. Загалом на борту лайнера, що прямував з Болівії до колумбійського Медельїна, перебувало 77 людей,  з яких шестеро вижили. За даними відомства цивільної авіації Колумбії, літак розбився через нестачу пального.

29 листопада 2016 року. Лондон. Глава Банку Англії  Марк Карні тестує нову п’ятифунтову купюру, виготовлену з полімеру, яка стійка до бруду і вологи. Тривалість використання нової банкноти у 2,5 разу довша, ніж паперової. Крім того, полімер дозволяє запровадити нове покоління елементів безпеки.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати