Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китай змінив підхід до обліку заражених коронавірусом

11 лютого, 18:29
ФОТО REUTERS

Влада Китаю змінила методику підрахунку заражених коронавірусом 2019-nCoV. Якщо в зараженої людини відсутні симптоми захворювання, її не вважають інфікованою, випливає з нових приписів Національної комісії охорони здоров’я КНР, повідомила вчора агенція dpa.

Влада країни не пояснила, чим обумовлений такий крок. Точне число фактично хворих людей, яких не внесли в списки заражених, невідомо. Нова методика йде врозріз з вказівками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка вважає зараженими всіх, які показали позитивні аналізи «незалежно від демонстрації симптомів».

Вірус 2019-nCoV поширився у понад 20 країнах на трьох континентах від початку спалаху в Ухані в кінці грудня 2019 року. Пекін обмежив транспортне сполучення спочатку зі столицею провінції Хубей, а потім з низкою мегаполісів, фактично помістивши під карантин понад 50 мільйонів осіб. Низка країн, включаючи Німеччину та Україну, почали вивозити своїх громадян з Китаю.

Понад 1000 людей стали жертвами легеневого захворювання, викликаного вірусом. Більшість випадків захворювання і летальних випадків припадає на Китай.

11 лютого з повідомлення Центрального телебачення КНР стало відомо, що китайська влада зняла з посад секретаря комітету КПК китайської провінції Хубей (епіцентру поширення коронавірусу) і главу провінційного комітету охорони здоров’я. При цьому йшлось, що місцеві чиновники зіткнулися з серйозним тиском через демонстрацію своєї некомпетентності у боротьбі з поширенням коронавірусу. Секретар місцевого осередку Комуністичної партії визнав минулого тижня, що бездіяльність чиновників, які вчасно не відреагували та не обмежили пересування людей, лише погіршили ситуацію.

Утім, у світі особливого розголосу набув випадок, коли помер інфікований коронавірусом китайський лікар, покараний за те, що забив на сполох щодо появи нового вірусу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати