Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ніякого визнання не відбулося»

На жаль, деякі українські ЗМІ повторюють пропаганду Російської Федерації. Ніякого визнання не відбулося»
19 травня, 09:53
ФОТО REUTERS

Регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – 18 травня підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Як повідомляє Corriere Della Sera, за резолюцію проголосували 27 депутатів, проти були 9. Всього у раді Венето 51 депутат.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Як повідомлялося, ініціаторами внесення документу в італійську регіональну раду стали 25 депутатів, серед яких три керівники найбільших фракцій венеціанської ради. Автором проекту резолюції став депутат націоналістичної партії "Лега Норд" Стефано Вальдегамбері - проросійський політик, який "тривалий час захищає інтереси Москви".

"Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, що містяться в нормах міжнародного права, по відношенню до Кримського півострову. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні та культурні складові, що сприяло цього вибору", — йдеться в резолюції венеціанських депутатів. Будь-кому очевидно, що італійські депутати не мають уявлення, що насправді відбулося в Криму, і загалом, які народи живуть там, і який з них є корінним.

«День» звернувся до посла України в Італії Євгена Перелигіна з проханням прокоментувати таке рішення регіональної ради Венето.

«На жаль, деякі українські ЗМІ повторюють пропаганду Російської Федерації. Ніякого визнання не відбулося. Це не юридичний документ, а політичне звернення більшості в обласній раді Венето до уряду Італії з вимогою (?!) переглянути політику ЄС стосовно Росії аж до зняття санкцій. Не певен , що Уряд Італії буде відповідати на кожне звернення місцевих депутатів (це не прописано ніде), але точно в разі підготовки такої відповіді уряд Італії підтвердить територіальну цілісність України включно з Кримом і як це було неодноразово зазначить про можливість зняття санкцій тільки після виконання РФ Мінських угод.

Ми зустрічались і говорили з представниками регіональної влади, зокрема і Венето. Про це широко висвітлювали італійські ЗМІ, (є у нас на ФБ посольства). Це праворадикальні партії, які виступають за відокремлення півночі Італії, тому і розігрують кримську карту».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати