Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США можуть скоротити військову допомогу Україні... через корупцію

08 грудня, 12:06
ФОТО REUTERS

Після зустрічей в американському Конгресі лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко заявив, що «США скорочують фінансову допомогу Україні на 30% через корумпованість української влади». За його словами, також втрачається двопартійна підтримка з боку республіканців і демократів, які вимагають від Президента та прем’єра переслідувати тих, хто розкрадає бюджет, і таким чином шкодить національній безпеці України. Разом з тим політик, який проводив переговори з перехідною адміністрацією обраного президента США Дональда Трампа, консультації в Конгресі, Республіканській партії, зустрічі в Міжнародному республіканському інституті, Атлантичній Раді з представниками американських спецслужб, вважає, що «рівень і обсяги допомоги може бути збережено, якщо Україна приєднається до світової антикорупційної коаліції, розслідуватиме факти політичної корупції, офшорні скандали і покарає винних».

Нагадаємо, що в представленому днями у Конгресі США законопроекті про «Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони» передбачено надання Україні безпекової допомоги на суму 350 млн доларів. Для порівняння — в бюджеті на 2016 рік військова допомога Україні становила 300 млн доларів.

Голова Євразійського центру Діну Патричі в Американській Раді, екс-посол США в Україні Джон Гербст сказав «Дню», що йому невідомо про плани Конгресу скоротити допомогу Україні. Разом з тим він зазначив: «Однак це правда, що Конгрес та американський уряд вважають, що український уряд може зробити більше, щоб справитися з проблемою корупції».

Відповідаючи на запитання, чому новообраний президент Дональд Трамп досі не визначився з кандидатурою державного секретаря, четвертої за рангом в американській адміністрації, пан Гербст сказав: «Трамп справді досить багато часу приділяє обранню майбутнього держсекретаря. І незрозуміло, чому. Але принаймні у двох кандидатів: Руді Джуліані і Девіда Петреуса —  матимуть виникнути проблеми під час затвердження в Конгресі. Очевидно, що серед людей, близьких до Трампа, існує спротив проти ще одного кандидата — Мітта Ромні. А Трампу потрібно знайти таку людину, яка працюватиме з ним і яку буде затверджено Конгресом».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати