Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японців зацікавив проект «Держава у смартфоні»

Зеленський провів зустрічі з керівництвом асоціацій JANE, JICA і компанії Marubeni Corporation
23 жовтня, 18:04
ФОТО НАДАНО ОП УКРАЇНИ

У межах робочого візиту до Японії Президент України Володимир Зеленський під час  зустрічі з керівництвом Японської асоціації нової економіки (JANE) заявив, що ІТ-сектор є одним з найбільш динамічних у нашій країні, та розповів про плани його розвитку. За його словами, розвиток інноваційної інфраструктури планується шляхом відкриття бізнес-інкубаторів, акселераторів та інноваційних платформ, відкриття знакових R&D-центрів світових корпорацій, створення інноваційних чи стартап-платформ у закладах вищої освіти. Глава держави наголосив при цьому на прагненні України створювати конкурентний ІТ-продукт.

«У західному світі наших ІТ-фахівців сприймають як дешеву робочу силу. Для нас важливо це змінити. Ми хочемо створювати ІТ-продукт і продавати його в світі», — сказав він.

Зі свого боку японські бізнесмени зацікавилися проектом «Держава у смартфоні». Володимир Зеленський розповів їм, що реформа з діджиталізації перебуває на його особистому контролі.

Під час зустрічі з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Сінічі Кітаокою Зеленський подякував Агентству за надання підтримки Україні в межах програми «Офіційна допомога розвитку». За його словами, одним з яскравих результатів спільної роботи України з JICA є успішне завершення модернізації Міжнародного аеропорту «Бориспіль» коштом пільгового кредиту. При цьому Володимир Зеленський відзначив важливість реалізації другого проекту, а саме — модернізації Бортницької станції аерації, що допоможе запобігти забрудненню навколишнього середовища та підвищити безпеку життя людей.

Він висловив сподівання, що найближчим часом буде підписано контракт з генеральним підрядником та з початку наступного року будуть розпочаті будівельні роботи на об’єкті. Зеленський повідомив про зацікавленість України в продовженні плідної співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва, зокрема у будівництві мостового переходу через річку Південний Буг у місті Миколаєві і при підготовці проекту з переробки твердих побутових відходів.

На зустрічі з керівництвом компанії Marubeni Corporation глава держави повідомив, що на початку жовтня в Україні підписано закон щодо стимулювання інвестиційної діяльності, який має поліпшити інвестклімат, а також наголосив на тому, що Україна виходить на завершальну стадію масштабної приватизації понад 500 держпідприємств.

Глава держави запросив співрозмовників інвестувати у сміттєпереробні заводи в Україні, згадавши екологічні проблеми у Львові та інших українських мегаполісах. Крім того, Президент звернув увагу представників японської компанії на можливість інвестування в будівництво доріг в Україні.

«Уряд нещодавно порахував протяжність доріг національного значення — це 44 тисячі кілометрів. Ми розглянемо пропозиції щодо розбудови сучасних доріг, цікаві концесійні проекти», — сказав Володимир Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати