Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Досвід ліквідації наслідків Чорнобильської аварії для нас важливий...»

3 липня посол Японії в Україні Саката Тоїчі спілкувався з журналістами та учасниками XI Літньої школи
03 липня, 18:35

Це вперше за двохрічну каденцію перебування в нашій країні японський посол відвідав редакцію української газети. Посол привітався українською і додав, що вивчає мову. Під час двогодинної розмови з журналістами «Дня» та учасниками ХІ Літньої школи посол пояснив, чому для Японії дуже важливим є вивчення українського досвіду з ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС. Він також розповів про плани Японії щодо майбутнього атомної енергетики в країні і про те, які дискусії точаться довкола 50 атомних реакторів, які було вимкнено після аварії на «Фукусіма-1» в 2011 році.

Пан Тоїчі детально розповів про численні японські проекти, які зараз реалізуються у нашій країні. Посол повідомив, що найближчим часом очікується візит японських урядовців. «Буде добре, якщо буде візит прем’єр-міністра Японії та міністра закордонних справ Японії, я особисто сподіваюсь на це», — сказав він.

Пан Тоїчі висловив сподівання, що в Україні буде створено завод з виробництва японських авто, щоб їх потім експортувати в Центральну та Східну Європу. При цьому посол пояснив, з якими труднощами стикається японський бізнес при реалізації цього проекту.

Пан Тоїчі пояснив, як Японії вдалося зберегти ідентичність, водночас здійснюючи модернізацію, і що робить нинішній уряд, щоб пристосуватися до глобальної економіки і збільшити притік прямих іноземних інвестицій.

Посол повідомив, що на його запрошення в Україну вперше приїде прочитати лекцію японський лауреат Нобелівської премії з хімії, доктор Рьоджі НОЙОРІ. ...І ще дуже багато цікавого!

Інтерв’ю з послом Японії читайте в наступних числах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати