Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Арифметичний конфлікт: кримський формат

21 лютого, 00:00

Як повідомив у понеділок на прес-конференції в Сімферополі координатор більшості кримського парламенту Василь Кисельов, депутатам вдалося отримати і проаналізувати примірник доповіді Верховної Ради Криму комісії Кабінету Міністрів України під керівництвом Юрія Єханурова, яка за дорученням Президента вивчає соціально-економічну ситуацію в Криму. Василь Кисельов сказав, що цей документ засвідчив «нездатність Президії Верховної Ради Криму аналізувати ситуацію і його упереджену позицію стосовно уряду автономії».

Він навів приклади, в яких, з його слів, це виявляється: наприклад, в одному місці уряд Криму звинувачується в тому, що допустив спад виробництва деяких видів продукції, однак через три сторінки наводяться дані статистичного управління, які свідчать, що виробництво саме цих видів продукції в Криму не зменшилося, а навпаки збільшилося, причому приблизно на третину! Таких «недоліків» в тексті, зi слів Василя Кисельова, багато. Документ рясніє підтасовуваннями, помилками, недостовірними прикладами, порушеннями логіки, однобокими висновками.

На його думку, документ є також і фальсифікованим, оскільки він адресований комісії Кабінету Міністрів України ніби від імені комісій Верховної Ради, однак жодна комісія, за словами Василя Кисельова, доповідь не обговорювала і не затверджувала. Метою документа, зі слів координатора парламентської більшості, є необгрунтована критика уряду, прагнення піднести ситуацію в автономії в спотвореному вигляді, бажання будь-яким чином довести, що рішення про відставку уряду було правомірним.

Василь Кисельов заявив: наявна спроба обдурити комісію уряду України, завести в глухий кут її керівника. Разом iз тим він висловив надію, що фахівці комісії з міністерств і відомств України, які вже більше тижня за дорученням Президента знайомляться з ситуацією в Криму, зможуть зрозуміти, хто є хто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати