Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Борщівська організація інвалідів збирає кошти для учасників Євромайдану

04 грудня, 11:30

Майже 400 людей із особливими потребами об’єднує Борщівська районна громадська організація інвалідів «Зорі надії» і всі вони вболівають нині за долю України. «Наші люди, звичайно, не мають змоги за станом здоров’я поїхати до Києва чи брати активну участь в подіях у регіоні, — розповіла «Дню» голова організації Юлія Миколаївна Злонкевич-Щербакова. — Але ті, хто може ходити, пересуватися на інвалідних візках, висловили свою підтримку на народному віче у Борщові. Були і ми з чоловіком, Ярославом Васильовичем Злонкевичем». До речі, пан Ярослав, відомий в краї композитор, є автором гімну «Посвята інвалідам», на слова, нині покійної, незрячої поетеси Ольги Михальчук, котрий звучить в організаціях інвалідів по всій Україні. Так, як і інші небайдужі громадяни, члени «Зір надії» прагнуть допомогти тим, хто виборює майбутнє держави на Євромайданах.

«Зараз у нас іде мова про збір коштів. Скільки зможемо — передамо. Хоча б на чай, щоб люди могли зігрітися, — каже Юлія Злонкевич-Щербакова. — Мій син ледве утік тієї кривавої суботи. Усією душею, усім серцем ми підтримуємо мітингуючих в ім’я того, щоб нашим нащадкам жилося добре. А може, і нам пощастить вікувати так, як пенсіонерам та інвалідам за кордоном? Бо, що зараз? Уже тривалий час ми навіть не можемо отримати гуманітарну допомогу з митниці, яку зібрала для інвалідів церква в Норвегії: інвалідні візки та інші речі. А серед членів організації дуже багато лежачих у селах, у нашій опіці ті, хто перебуває в Скала-Подільському інтернаті, інтернаті для дітей з особливими потребами в Мельниці-Подільській», — наголошує Юлія Злонкевич-Щербакова.

Родина Злонкевичів є активними читачами «Дня» і Юлія Миколаївна планує виписати улюблену газету і для деяких членів Борщівської районної громадської організації інвалідів «Зорі надії». Адже нерідко для людей з особливими потребами засоби масової інформації — єдиний зв’язок зі світом і, як вважає пані Юлія, хочеться, щоб він був якісним і правдивим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати