Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чому ми такі?

«Важка історія». Український контекст
21 лютого, 00:00

Століття, яке щойно закінчилося, є настільки драматичним і складним, що історична пам’ять про нього ще занадто «гаряча» — вона обпікає свідомість багатьох iз нас. Але вже зараз на високому науковому рівні ведеться робота зі створення концепції «українського ХХ століття», узагальнення його підсумків для нашої держави.

Помітною подією на цьому шляху є вихід нової книги доктора історичних наук, професора Юрія Шаповала «Україна. ХХ століття: особи та події в контексті важкої історії», що видана за активного сприяння київського видавництва «Генеза».

Вчора гостями газети «День» були професор Юрій Шаповал, генеральний директор видавництва «Генеза» Олексій Дубас та завідувач історичної редакції «Генези» Ігор Гирич. За 8 років існування видавництво «Генеза» випустило у світ кількасот справді високоякісних видань, зокрема, підручників з різних галузей знань, не в останню чергу з історії.

У п’ятницю, 23 лютого, у приміщенні Будинку вчителя (колишній будинок Центральної Ради) буде представлено високоінтелектуальній українській спільноті останні книги видавництва «Генеза», зокрема, згадана праця Юрія Шаповала. Розмову у «Дні» з Ю.Шаповалом, О.Дубасом і І.Гиричем читайте у найближчих двох п’ятничних номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати