Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Двотомник із серії «Бібліотека «Дня» – лауреат «Книжкового світу-2003»

Це серйозна заявка на майбутнє, унікальне явище у світі ЗМІ, вважають експерти
16 грудня, 00:00

У суботу в Києві завершив роботу П’ятий міжнародний ярмарок «Книжковий світ-2003». У ньому взяли участь майже 250 видавництв, поліграфічних підприємств, засобів масової інформації, в тому числі й газета «День».

Безумовно, видавцям хотілося б знати, наскільки їхня продукція конкурентоспроможна; для цього й існують рейтинги, конкурси, премії. Тож в рамках ярмарку відбулося вручення премій Всеукраїнського конкурсу (всього 11 постійних і 7 додаткових номінацій).

Гран-прі отримала книга видатного українця Михайла Максимовича «У пошуках омріяної України» (видавництво «Либідь» (Київ); головний приз – статуетка «Нестор-літописець». Нам дуже приємно відзначити, що в першій, найпрестижнішій номінації конкурсу («Краща книга про Україну») «День» виборов друге місце, отримавши диплом Міжнародного ярмарку «Книжковий світ-2003» за двотомник «Україна Incognita» та «Дві Русі».

Перебіг конкурсу прокоментував для «Дня» член журі, письменник Леонід Кореневич:

— В одній iз номінацій ми не присуджували 1–3 місця, бо не знайшли жодної гiдної книжки («Найпопулярніша книжка року»). Хотілося б мати переможцем українського автора і виробника. Кожне видавництво може видати 2–3 книги, всі сили кинути на це, а книжка виходить мізерним тиражем у 1 тисячу примірників. Так, насправді це явище, книга зроблена на європейському рівні, але ж вона не стає явищем культури. Чому? Обмежена кількість читачів, її прочитають тільки спеціалісти вузького профілю. Ми змушені реагувати, але з другого боку щось треба змінювати. Наприклад видавництво «Либідь» дало на конкурс п’ять книжок, розкидали по різних номінаціях; але ж книжки всі вийшли в одній серії — «Історія духовних пам’яток культури України». Можна дати приз видавництву за всю цю серію. От, скажімо, в першій номінації перемогла книга «Переяславська рада 1654 року» (видавництво «Смолоскип», наклад 5000 примірників). Видані документи, які ніхто ніколи не бачив і не оприлюднював. Вони роблять таку ж важливу справу, як і шанований мною «День»: об’їздили всю Україну з широкими презентаціями. Друге місце – диплом за двотомник із серії «Бібліотека газети «День» — це серйозна заявка на майбутнє, унікальне явище у світі ЗМІ. Микола Сенченко, голова Книжкової палати України, кілька років очолює журі; він буквально всі українські книги бачить, і також віддав свій голос за ваш проект.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати